SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya, Ukrayna'yı bombalamaya devam ediyor

Rusya, Ukrayna'yı bombalamaya devam ediyor

13 Mart 2022 Pazar - 19:37




Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 18 gündür devam ediyor. Rus füzelerinin Polonya sınırında bir NATO üssünü vurdu. Öte yandan Rus güçleri, Ukrayna'nın batısındaki Liviv ve İvano-Frankivsk kentlerine bombardıman düzenledi.





Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatı 18'inci gününde devam ediyor. Sivillerin tahliye edilmesi için geçici ateşkes kararları alınsa da, birçok kentte çatışmalar sürüyor.

Rus birlikleri, Ukrayna’nın batısındaki Lviv ve İvano-Frankivsk kentlerine bombardıman düzenledi.

Ukrayna’nın batısı, bu sabaha patlamalarla uyandı. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, Lviv kenti ve batısına 8 füze atıldığını duyurdu. Kentin batısındaki Yavoriv bölgesi de füzelerin hedefi oldu. Bu bölge, Polonya’ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İvano-Frankivsk Belediye Başkanı Ruslan Martsinkiv de kent yakınlarındaki havalimanının Rus birlikleri tarafından hedef alındığını duyurdu.

Ukrayna’nın batısındaki kentlerde, doğudaki çatışmalardan uzaklaşan çok sayıda sivil bulunuyor.

RUS FÜZELERİ POLONYA SINIRINDAKİ NATO ÜSSÜNÜ VURDU


Rus işgalciler, bu sabah Polonya sınırının dibindeki bir Ukrayna askeri üssüne sekiz füze ateşledi. Polonya sınırına 25 kilometre mesafedeki üste NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu.

Rusya, Ukrayna'nın Polonya sınırına yalnızca 25 kilometre mesafedeki bir askeri üssü hedef aldı. Yavoriv'deki askeri üsse sekiz füze ateşlendiği bildiriliyor.

Lviv'e bağlı bölgede NATO tarafından Ukraynalılara askeri eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu.

İlk kez bu kadar batıda bir noktayı hedef alan Rusya, aynı zamanda uluslararası bir üssü de vurmuş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap