SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya: Ukrayna’ya ait 975 askeri tesis imha edildi

Rusya: Ukrayna’ya ait 975 askeri tesis imha edildi

27 Şubat 2022 Pazar - 11:38




Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rus ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapısında yer alan 975 tesisi imha ettiğini duyurdu.





Konaşenkov, “Bunların arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 23 komuta ve iletişim merkezi, üç radar noktası, 31 S-300, Buk M-1 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu bulunuyor. Sekiz savaş uçağı ve yedi helikopter, 11 insansız hava aracı (İHA), iki adet Toçka-U taktik füzesi düşürüldü” diye konuştu.

Sözcü ayrıca ‘223 tank ve diğer zırhlı savaş araçlarının, (karada) 28 uçağın, 39 çok namlulu roketatar sisteminin, 86 sahra topunun ve havan topunun, 143 adet özel askeri aracın imha edildiği’ bilgisini verdi.

“Özel askeri operasyon sırasında, Ukrayna askerlerinin çatışmalara devam etmeyi toplu olarak reddetme süreci devam ediyor” diyen Konaşenkov, dün Harkov bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Buk M-1 hava savunma sistemleriyle donatılmış 302. Uçaksavar Füze Alayının gönüllü olarak silahlarını bırakıp teslim olduğunu, 471 Ukraynalı askerin gözaltına alındığını dile getirdi.

“Tüm Ukraynalı askerlere saygı gösteriliyor ve yardım sağlanıyor” vurgusunu yapan Konaşenkov, belgeler hazırlandıktan sonra bu kişilerin ailelerine geri gönderileceklerini aktardı.

‘LUGANSK VE DONETSK ORDULARI YENİ YERLEŞİMLER ELE GEÇİRDİ’


Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinin askerlerinin Rus Silahlı Kuvvetlerinin desteği ile Ukrayna ordusunun kontrolünde olan yeni yerleşimler ele geçirdiklerine dikkat çeken Konaşenkov, şunları söyledi:

“Son 24 saatte, Lugansk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı bir grup asker, Rus Silahlı Kuvvetlerinin ateş desteğiyle başarılı taarruz eyleminde bulundu ve Novoahtırka, Smolyaninovo, Staniçnoe-Luganskoe yerleşimlerini kontrol altına aldı. Taarruz operasyonunun başlangıcından bu yana ilerleme derinliği 52 kilometreye ulaştı.”

Konaşenkov ayrıca 'Donetsk Halk Cumhuriyeti askeri birliklerinin 12 kilometre daha ilerleyerek Petrovskoe yerleşimi yönünde taarruza devam ettiğini, Pavlopol ve Pişçevik yerleşimlerinin kontrol altına alındığını' ifade etti.

‘Rus ordusu Herson ve Berdyansk'ı tamamen bloke etti, Geniçesk ve Çernobayevka Havalimanı kontrol altına alındı’
‘Rus Silahlı Kuvvetlerinin son 24 saatte Herson ve Berdyansk'ı tamamen bloke ettiklerini, Geniçesk yerleşiminin ve Herson yakınlarındaki Çernobayevka Havalimanı’nın kontrol altına alındığını’ söyleyen Konaşenkov, Rusya ordusunun şehir ve kasabaları vurmadığını, sivillerin hayatını korumaya yönelik her türlü tedbirin alındığını sözlerine ekledi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap