SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya Savunma Bakanlığı, "Rus askerlerin tatbikattan sonra Kırım'dan ayrıldığını" gösteren bir video yayınladı

Rusya Savunma Bakanlığı, "Rus askerlerin tatbikattan sonra Kırım'dan ayrıldığını" gösteren bir video yayınladı

16 Şubat 2022 Çarşamba - 13:02




Batı, Rusya'nın bazı askerlerini üslerine göndereceği iddialarına şüpheci yaklaşmıştı





Batı ülkeleri ve NATO, Rusya'nın yığınak yaptığı bölgelerden askerlerini çektiğine dair bir kanıt görmediklerini belirtirken; Rusya Savuna Bakanlığı, Rus askerlerin tatbikatını tamamladıktan sonra ilhak edilmiş Kırım'dan ayrıldığını gösterdiği iddia edilen bir video yayınladı.

Tank ve askeri araçların Kırım Köprüsü'nden geçtiği görülen videoda tatbikat sonrası Kırım'a getirilen bölüklerin ayrılmasının gösterildiği belirtildi. Bakanlık, bu askerlerden bazılarının üslerine döneceğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna yakınlarında hala 150 bin askerinin olduğunu ifade etmişti.

Rusya, uluslararası hukuka göre Ukrayna toprağı olan Kırım yarımadasını 2014 yılında ilhak etmişti.

Rusya'nın tatbikat için asker gönderdiği eski Sovyet cumhuriyeti Belarus da, tatbikatlar bittikten sonra ülkede tek bir Rus askeri bile kalmayacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap