SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya şartlarını tek tek açıkladı... Zelenski'den itiraf gibi sözler

Rusya şartlarını tek tek açıkladı... Zelenski'den itiraf gibi sözler

17 Nisan 2022 Pazar - 20:25




Savaşın en sıcak cephelerinden Mariupol kenti ile ilgili Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe flaş açıklamalar geldi. Rusya kenti ele geçirdiğini ve Ukrayna birliklerinin tek bir bölgede hapsolduğunu açıkladı. 'Teslim olun' çağrısı yapan Moskova şartlarını açıkladı. Zelenski'den ise itiraf gibi bir açıklama geldi.





Dünyanın gözü kulağı haftalardır Ukrayna'dan gelen haberlerde... Ülkedeki savaş tüm hızı ile sürerken liman kenti Mariupol'den flaş gelişmeler yaşanıyor.

Haftalardır Rus kuşatmasında olan kentin kentin Rus kontrolüne geçtiğini kalan Ukrayna birliklerinin Azovstal fabrikasına sıkıştığı açıklandı.

Rusya tarafından yapılan bu açıklama henüz teyit edilmese de Ukrayna lideri Zelenski'nin sözleri kentteki durumun vahametini gözler önüne serdi.

ZELENSKİ'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

CNN TÜRK'te yer alan habere göre; Mariupol'deki durum ile ilgili açıklamalarda bulunan Zelenski, Ukrayna kuvvetlerinin hala Mariupol'u savunmakta olduğunu belirtti ancak birliklerin liman kentinin sadece küçük bir bölümünü kontrol ettiğinin altını çizdi.


Zelenski'nin açıklaması 'Mariupol itirafı' şeklinde yorumlanırken Rusya'dan flaş bir hamle geldi.

İŞTE RUSYA'NIN ŞARTLARI

'Teslim olun' çağrısı yapan Moskova, fabrikada sıkışan kalan Ukrayna birliklerin bağışlanacağını duyurdu.

Aynı açıklamada teslim olması istenilen birliklerden istenilen şartlara da yer verildi. Buna göre, fabrikadaki kalan Ukrayna birlikleri GMT 04.00 ile 11.00 (TSİ 07.00 ile 14.00) arasında silahlarını bırakmaları halinde esir olarak alınacaklar.

Moskova teslim olunduğunun önceden açıklanması gerektiğinin altını çizerken Ukrayna askerlerinden bu durumu Rus birliklerine bildirmek için beyaz bayrak sallamaları istenildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap