SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya saldırdı siviller öldü

Rusya saldırdı siviller öldü

23 Aralık 2015 Çarşamba - 11:21




Uluslararası Af Örgütü, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına en az 200 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı





Örgütün yayımladığı son raporda, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü hava saldırılarında meskun mahalleri hedef aldığı, evleri, camileri, pazar yerlerini ve hastaneleri vurduğu kaydedildi. Raporda, Rus saldırlarının uluslararası yasaları çiğnediği yönünde güçlü kanıtlar olduğu da vurgulandı."Sivil hedefler zarar görmedi: Rusya'nın Suriye'deki saldırılarıyla ilgili açıklamalarının maskesi düştü" başlıklı rapor, sivillerin ödediği yüksek bedeli gözler önüne serdi.Rusya'nın eylül-kasım aylarında gerçekleştirdiği 6 operasyon üzerinde yoğunlaşan rapora göre saldırılarda sadece bir düzine militan ölürken, 200'den fazla sivil hayatını kaybetti.Rus yetkililerin bir cami ile hastanenin zarar gördüğü operasyonlarla ilgili "yalan" söylediği belirtilen raporda, Rusya'nın meskun mahallerde uluslararası yasalarca yasaklanmış mühimmat kullandığı da vurgulandı.

"SALDIRILAR SAVAŞ SUÇU"

Af Örgütü'nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Başkanı Philip Luther, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya'nın bazı saldırıları doğrudan doğruya meskun mahalleri hedef almış görünüyor. Bu alanlarda askeri hedef yok. Saldırılar sonucunda da siviller hayatını kaybetti. Bu tür saldırılar savaş suçu teşkil ediyor" diye konuştu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap