SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya saldırınca oraya kaçmışlardı: Ukraynalılar Almanları işsiz...

Rusya saldırınca oraya kaçmışlardı: Ukraynalılar Almanları işsiz...

30 Haziran 2022 Perşembe - 13:58




Rus ordusunun saldırısı nedeniyle ülkelerinden kaçan Ukraynalılar en çok Almanya'ya gitmişti. Ucuz işçilik yapan sığınmacılar Almanları işsiz bıraktı.





Rusya- Ukrayna savaşı Avrupa'da enerji krizinden sonra işsizlik krizini de beraberinde getirdi.

Almanya'da işsiz sayısı, Ukrayna’dan gelen sığınmacılar iş gücü piyasasına katılımı nedeniyle haziranda 103 bin artarak 2 milyon 363 bine yükseldi.

İşsizlik rakamlarına ilişkin haziran ayı verilerini paylaşan Almanya Federal İş Ajansı (BA), artan işsizliği nedenini savaştan kaçan sığınmacılar olduğunu belirtti.

PİYASALARIN BEKLENTİSİ TERS TEPTİ

Buna göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmamış işsiz sayısı, haziranda geçen aya kıyasla 103 bin artarak 2 milyon 363 bine yükseldi.


Piyasalarda işsiz sayısına ilişkin beklenti, haziranda 6 bin azalması yönündeydi. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı da haziranda yüzde 5'ten yüzde 5,3’e çıktı.

İŞSİZLİK KESKİN BİR ŞEKİLDE ARTTI

Federal İş Ajansı Başkanı Detlef Scheele, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya’da iş gücü piyasasının genel olarak istikrarlı olduğunu belirterek,"İşsizlik ve eksik istihdam haziranda keskin bir şekilde arttı. Ancak bu artışlar, Ukraynalı mültecilerin artık İş Bulma Kurumu'na iş arıyor olarak kaydediliyor olması ve dolayısıyla iş gücü piyasası istatistiklerinde görünür olmasından kaynaklanıyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye'de de Suriyeli sığınmacılar nedeniyle işsizlikte artış görülmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap