SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya petrol arzını artıran Suudi Arabistan'a aynı şekilde karşılık verecek

Rusya petrol arzını artıran Suudi Arabistan'a aynı şekilde karşılık verecek

09 Mart 2020 Pazartesi - 15:05




Bloomberg'in aktardığına göre, Suudi Arabistan'ın petrol arzını artırarak fiyat kırma hamlesine Rus petrol şirketi Rosneft de aynı şekilde yanıt verecek.





Suudi Arabistan’ın Rusya ile arz kesintisinde anlaşamaması sonrası petrol arzını artırma kararı petrol fiyatlarında bir günde yüzde 30’luk düşüşe neden olup küresel piyasaları sarsarken, Rusya’dan yanıt geldi.

Bloomberg’ün bir şirket yetkilisinden aktardığına göre, Rus kamu petrol tekeli Rosneft, Suudi Arabistan’a aynı şekilde yanıt verip nisanda üretimi artırmayı planlıyor.

Rosneft yetkilisi, şirketin her türlü senaryoya hazır olduğunu söyledi. Uzmanlar, Rosneft’in petrol üretimini bir haftada yaklaşık 300 bin varil/gün artırabileceğini belirtiyor.

Suudilerin başını çektiği OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ile Rusya arasında daha önce imzalanan arz kesintisi anlaşması 1 Nisan’da bitecek. Suudiler, corona virüsü salgınının küresel ekonomide durgunluğa neden olacağı endişeleriyle petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün önüne geçmek için 1 nisan sonrasında da petrolde arz kesintisi için Moskova’nın kapısını çalmış ancak olumsuz yanıt alınca arzı artıracağını ilan ederek fiyat ve pazar savaşı başlatmıştı.

Öte yandan, Rusya Maliye Bakanlığı, petrolde 25-30 dolarlık fiyata 6 ile 10 yıl arasında dayanabileceklerini açıkladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap