SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya’nın sabotaj programı hazır!

Rusya’nın sabotaj programı hazır!

20 Nisan 2023 Perşembe - 10:45




Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya tarafından ortak olarak yürütülen çalışmalar, Rusya’nın Kuzey Denizi’nde sabotaj gerçekleştirmek için hazır bir programının olduğunu ortaya koydu. Buna göre Rusya, bölgedeki rüzgar türbinleri gibi kritik altyapı tesislerini vurmak için hazır bekliyor.





BBC’nin aktardığı habere göre, balıkçı gemisi ya da araştırma gemisi şeklinde gizlenen Rus gemileri, altlarında taşıdıkları askeri ekipmanla tarama yapıyor ve olası hedefleri belirliyor. Haberde, İngiliz yetkililerin Rusya’nın bu planından haberdar olduğu ve bu gemilerin İngiltere karasularında da görüldüğü ifade ediliyor. Raporla ilgili ilk haberler dün Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya kanallarında yayınlanırken büyük ses getirdi. Danimarkalı istihbarat yetkilileri, Rusya’nın Batı’ya olası bir savaş hali durumunda sabote edeceği hedefleri belirlediğini söylerken, programın doğrudan Moskova’da idare edildiği ifade ediliyor.

Öte yandan Almanya hükümeti, Ukrayna’ya Patriot hava savunma sisteminin teslim edildiğini duyurdu. Alman federal hükümetinin resmi internet sitesindeki açıklamada, ayrıca 16 Zetros kamyon ile 2 sınır koruma aracının daha Ukrayna’ya gönderildiği aktarıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap