SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya: Kremlin saldırısını ABD planladı

Rusya: Kremlin saldırısını ABD planladı

04 Mayıs 2023 Perşembe - 13:21




Kamikaze insansız hava araçlarının başrolü kaptığı savaşta hem Ukrayna hem de Rusya şehirlerinde arka arkaya patlamalar yaşanıyor. Kremlin sözcüsü Peskov ise, Washington'a ateş püskürdü.





Kremlin'in üstünde infilak eden insansız hava araçlarıyla bir kez daha dünya gündeminin en tepesine yerleşen Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde, bugün yeni saldırı haberleri geliyor. Yanı sıra Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Lahey'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Rus ordusu, Kremlin'deki soru işaretleri barındıran vakanın ardından Çarşamba gecesi Ukrayna şehirlerine kamikaze drone'larla misillimede bulundu. Ukraynalılar, Rusya'nın gönderdiği 24 adet İran üretimi Şahid-136 kamikaze insansız aracından 18'inin havada imha edildiğini duyurdu.

Başkent Kiev semalarında görülen tüm Rus droneları vuruldu, enkaz parçaları üç ayrı semte düştü. Shevchenkovsky, Podolsky ve Pechersky semtlerinde park etmiş otomobiller ve yolların üstünde enkaz parçaları görüldü. BBC, Ukrayna başkentinin son dört günde üçüncü kez hedef alındığını bildiriyor.

Kiev'in yanı sıra Karadeniz kıyısındaki stratejik liman kenti Odesa da Rusların hedefindeydi. Yerel yetkililer, Rusların Odesa'ya 15 kamikaze drone'la saldırdığını belirtiyor.

Rusya tarafında ise bir kez daha petrol rafinerilerinde patlamalar gerçekleşti. Karadeniz kıyısındaki Krasnodar bölgesinde yer alan Ilsky ilçesindeki bir petrol rafinerisi alev alev yandı.


Rostov'daki Kiselevka köyü yakınlarında bulunan bir rafineriye de bir insansız hava aracı çarptı. Rostov Valisi, saldırı sonrasında rafinerinin patladığını ve yangın çıktığını söyledi.

Ilsky ve Kiselevka'daki patlamalar, birkaç gün önce Kırım'daki devasa petrol depoları ile Çarşamba günü Volna'daki petrol deposunu vuran insansız hava aracı saldırılarını izliyor.

Kasım 2022'de savaştaki en acı kararı verip Herson'dan işgal kuvvetlerini geri çeken Rusya, Kırım'ın kuzeyindeki şehri Çarşamba günü bombardımana tuttu. Bir süpermarket ve tren istasyonunun da hedef alındığı saldırılarda 21 kişi hayatını kaybetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap