SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya, kırmızı listede aranan PKK ile telekonferans yaptı

Rusya, kırmızı listede aranan PKK ile telekonferans yaptı

24 Ekim 2019 Perşembe - 12:34




ABD Başkanı Donald Trump'ın "General Mazlum" diyerek teşekkür ettiği PKK/PYD/YPG/SDG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve kurmaylarıyla Soçi mutabakatı sonrası telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.





ABD Başkanı Donald Trump'ın, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'e Twitter'dan yayınladığı mesaj ile teşekkür etti.

Bu gelişmenin yaşandığı anlarda Rus televizyonu Russian Today (RT), PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın "manevi oğlum" dediği Mazlum Kobani ile Rus kurmaylarının telekonferans yoluyla görüşmesinin video kaydını yayınladı.

Görüşmeye Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve üst düzey askeri yetkililerin katıldığı belirtildi.

YPG'li teröristin, görüşmede Rus bayrağının önünde oturduğu dikkatlerden kaçmadı.

Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği ve asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist Mazlum Kobani, Türkiye'nin üst düzey arama listesi olan kırmızı listede yer alıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap