SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya’dan NATO zirvesi sonrası ilk açıklama: Batı savaş ilan etti

Rusya’dan NATO zirvesi sonrası ilk açıklama: Batı savaş ilan etti

25 Mart 2022 Cuma - 15:39




Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonu sürerken, taraflar ilk kez esir asker değişimi yaptı. Ukrayna ‘Moskova’nın 9 Mayıs’a kadar savaşı bitirmek için propaganda yaptığını’ belirtti.





Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı operasyon 30. gününde sürüyor. Sahada çatışmalar sürerken, taraflar arasında ilk kez esir asker değişimi yapıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski “2 binden fazla Ukranyalı çocuğun kaçırıldığını” öne sürdü. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise Moskova’nın “9 Mayıs’a kadar savaşı bitirmek için propaganda” yaptığı yönünde açıklamada bulundu.

CANLI ANLATIM

13:03 | LAVROV: BATILILAR RUSYA’YA TOPYEKÜN BİR SAVAŞ İLAN ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Batılılar Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti” ifadelerini kullandı.

10:30 | ZELENSKİ: 2 BİNDEN FAZLA UKRAYNALI ÇOCUK KAÇIRILDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski savaş sırasında 2 binden fazla Ukraynalı çocuğun kaçırıldığını öne sürerek, “Çocuklarımızın nerede olduğunu bilmiyoruz” dedi. İnsani yardım konvoylarının da ateş altında olduğunu dile getiren Zelenski, “Tahliye koridorlarındaki çocuklara, kadınlara ve kilise çalışanlarına ateş ediyorlar” diye konuştu.

10:15 | ‘RUSYA 9 MAYIS PROPAGANGASI YAPIYOR’

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ‘Rusya’da savaşın Zafer Bayramı olarak kutlanan 9 Mayıs’a kadar tamamlanması fikrinin propagandasının yapıldığını’ bildirdi.


Rusya Federasyonu’nda 9 Mayıs, Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’na karşı kazanılan tarih olarak biliniyor. 1945’ten beri 9 Mayıs günü, Zafer Bayramı olarak kutlanıyor.

10:00 | İLK ESİR ASKER DEĞİŞİMİ

BBC’de yer alan habere göre savaşta bir ilk yaşandı. Rusya ve Ukrayna ordusu arasında esir asker değişimi yapıldı. Yetkililer 10 esir Ukrayna askerinin, 10 esir Rus askeriyle değiştirildiğini aktardı. Ayrıca 11 Rus sivil denizci, 19 Ukraynalı denizci için ayrı bir takas yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap