SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya’dan Libya hamlesi: Trablus Büyükelçiliğini yeniden açıyor

Rusya’dan Libya hamlesi: Trablus Büyükelçiliğini yeniden açıyor

11 Aralık 2021 Cumartesi - 11:57




Rusya'nın eski Libya Büyükelçisi Molotkov başkanlığındaki heyet, Libya Dışişleri Bakanı Menguş ile Trablus ve Bingazi’deki Rus diplomatik misyonların yeniden faaliyete geçirilmesi konusunu görüştü.





Libya’da seçimler yaklaştıkça siyasi hamleler de hızlandı, ülkede paralı askerlerini bulunduran Rusya, diplomatik atağa geçti.

Moskova’nın Trablus ve Bingazi’deki Rus diplomatik misyonların yeniden faaliyete geçirmek için görüşmeler yapıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İvan Molotkov liderliğindeki Rus heyetin bugün Libya ziyareti kapsamında bu ülkenin Dışişleri Bakanı Necla Menguş ile bir araya geldiği aktarıldı.

Açıklamada, "Görüşme sırasında, 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimler öncesinde Libya’daki durumla ilgili görüş alışverişi gerçekleşti. Ayrıca, Rusya’nın Trablus Büyükelçiliği ile Bingazi Konsolosluğu’nun yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili çalışmalar dahil Rusya ve Libya arasında karşılıklı yarar sağlayan çok yönlü işbirliği alanları değerlendirildi" ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap