SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya’dan ABD’ye ültimatom: Yalnız bırakılmayacak

Rusya’dan ABD’ye ültimatom: Yalnız bırakılmayacak

27 Haziran 2019 Perşembe - 15:01




Üst düzey Rus diplomat Kabulov, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a karşı bir askeri müdahalesi durumunda İran'ın yalnız olmayacağını dile getirdi.





Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın aralarında İran'ın da bulunduğu Asya ülkeleri özel elçisi Zamir Kabulov, ABD'nin İran'a yönelik sorumsuz bir müdahalesi karşısında Tahran'ın yalnız bırakılmayacağını ifade etti.

The Moscow Times gazetesinin haberine göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rusya - İran siyaset forumunda konuşan Kabulov, İran'ın bu tür bir savaşa karşı direneceğini ve yalnız olmayacağını vurguladı.

Habere göre Kabulov, Rusya'nın diğer devletler gibi İran'a karşı bir sempati ve empati beslediğini dile getirdi.

Bu hafta başında da Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve ortaklarının ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları karşısında Washington'a yaptırımlar konusunda yeni adımlar atacaklarını belirtirken bu yaptırımların detayları konusunda ise bilgi vermedi.

ABD ile İran arasındaki tansiyon, geçtiğimiz hafta,  İran'ın ABD'ye ait insansız bir hava aracını düşürmesiyle yükselmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap