SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya Bakanı savaş açtı

Rusya Bakanı savaş açtı

26 Kasım 2015 Perşembe - 10:35




Rusya Tarım Bakanlığı Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik denetimi sıkılaştırdığını açıkladı.





Buna ek olarak, Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, Türkiye’den ithal edilen domates ile narenciye savaş açtı.Reuters’ta yer alan haberde, Yapılan yazılı açıklamada bakanlığın araştırmalarına göre Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin yüzde 15'inin Rus düzenlemelerine uymadığına dikkat çekilerek, hükümetin gıda güvenliği kurumu Rosselkhoznadzor'a denetimin sıkılaştırılması için talimat verdiği ifade edildi.Rusya'nın Türkiye'den gıda ithalatı ağırlıklı olarak sebze, meyve ve et ürünlerinden oluşuyor.

RUSYA TARIM BAKANI TÜRK DOMATESİ VE NARENCİYE SAVAŞ AÇTI

Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, Türkiye’den ithal edilen domates ile narenciye savaş açtı. Rus bakan bu ürünlerin Türkiye yerine İran, Fas, İsrail, Azerbaycan ve Özbekistan’dan tedarik edilebileceğini açıkladı.Rusya televizyonu “Rossiya-1” kanalına çıkarak Türkiye’den sebze meyve ithalatı hakkında açıklamalarda bulunan Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, “Türkiye’den tarım ürünleri ithalatını yasaklayan radikal karar alırsak biz bu ürünlere hemen alternatif buluruz.Türkiye’den en çok domates ve narenciye ithal ediyoruz. Türkiye yerine bu ürünleri rahatlıkla İran, Fas, İsrail, Azerbaycan veya Özbekistan’dan almaya başlarız” dedi.Bu arada iki günden beri Rusya gümrüklerinde belirsiz olan Türk mallarının geçiş prosedürü kesinleşti. Bundan böyle Türkiye’den gelen mallara Rus gümrükleri yüzde yüz kontrol uygulayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap