SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya ABD'le işbirliğini durdurdu

Rusya ABD'le işbirliğini durdurdu

19 Haziran 2017 Pazartesi - 16:51




Rusya ABD ile Suriye'deki işbirliğini askıya aldı. Sebep ABD’nin savaş uçağını vurması.





Rusya, Suriye'de ABD'yle işbirliğini durdurdu. ABD'nin Esed rejimine ait SU-22 savaş uçağını vurmasının ardından, Rusya ABD ile Suriye'deki işbirliğini durdurduğunu açıkladı. Bakanlığın açıklamasında "Rusya, Suriye'de hava olaylarının önüne geçmek için ABD ile işbirliğini durduracak" denildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, 'Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu' kapsamında ABD'yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurdu. Bakanlık, ABD'nin saldırıdan önce Rusya ile iletişim kanalını kullanmadığını belirtti. Rusya tarafı Suriye Ordusu’na ait savaş uçağını düşürülmesinin ardından, “Bu adım Washington’ın terörü desteklediğini kanıtlıyor” açıklamasında bulundu. Böylece, Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ile işbirliği için kabul edilen 'Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu'nun durdurulduğunu açıkladı.

Rusya daha önce de ABD’le işbirliğini askıya almıştı. Nisan ayında Suriye'deki Şayrat üssüne düzenlenen saldırının ardından Pentagon'la memorandum kapsamında yürütülen işbirliğini durduran Rusya tarafı bir haftalık aradan sonra 14 Nisan'da yeniden işbirliğini başlatmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap