SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya: ABD ve NATO'dan somut bir yanıt yok

Rusya: ABD ve NATO'dan somut bir yanıt yok

20 Aralık 2021 Pazartesi - 16:40




Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve NATO'ya ilettikleri çeşitli güvenlik garantileri ile ilgili teklifler konusunda "somut bir yanıtın" henüz gelmediğini söyledi.





Peskov, başkent Moskova'da, Rusya'nın ABD ve NATO'ya ilettiği çeşitli güvenlik garantileri ile ilgili teklifler konusunda gazetecilere açıklamada bulundu. Batı ülkelerinin söz konusu teklifleri istişare etmeye hazır olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Peskov, "Şimdilik bunu değerlendirmek için erken. Çeşitli kaynaklara dayandırılan haberlerde istişareye hazır olunduğunu yönünde ifadeler duyduk. Muhtemelen, bu olumlu bir faktör. Ancak somut bir yanıt henüz yok" dedi.

Silahlanma konusunda denge için uygun adımlar atmak gerekebilir

Peskov, NATO'nun Rusya'nın sınırlarında silah konuşlandırması ihtimaline ilişkin soruya ise "Elbette, sınırlarımızda tehdit oluşturabilecek çeşitli silahların konuşlandırılmasının, durumu dengelemek için uygun adımların atılmasını gerektireceği kimse için sır değildir" ifadelerini kullandı.

Sınıra silah konuşlandırılmasını değerlendiren Peskov, bu konuda çeşitli seçeneklerin mümkün olduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 15 Aralık'ta Rusya'nın çeşitli güvenlik garantileri ile ilgili tekliflerini, ABD ve NATO'ya iletildiğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da ABD ve NATO'ya yönelik teklifleri içeren iki ayrı anlaşma taslağını 17 Aralık'ta yayınlamıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap