SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya 24 Şubat’a hazırlanıyor

Rusya 24 Şubat’a hazırlanıyor

03 Şubat 2023 Cuma - 10:20




Ukrayna’ya yönelik saldırılarını artıran Rusya’nın son olarak, Kramatorsk kentindeki bir apartman bloğunu füzeyle hedef alması sonucu en az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Moskova’nın, savaşın birinci yıl dönümü olan 24 Şubat’ta büyük bir saldırı planladığı iddia edildi.





Fransız televizyonuna konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya’nın 24 Şubat’ta muhtemelen Ukrayna’nın doğusu ve güneyinde olmak üzere iki cephede saldırı girişiminde bulunacağını belirtti. Reznikov, ayrıca geçen yıl Eylül ayında Rusya’nın 300 bin askeri seferberlik kapsamına aldığını açıklamasına rağmen sınırda 500 bine yakın askeri olabileceğini öne sürdü. Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, Rus güçlerin, işgalin yıldönümünde gösterebilecekleri somut kazanımlar elde etmeye çalıştığını ifade etti. İngiliz “The Guardian” gazetesi ise, Luhansk Valisi Serhiy Hayday’ın “(Rus birliklerinin) bölgeye aktif bir sevkiyatı var ve kesinlikle Şubat ayında doğu cephesinde bir şeyler için hazırlanıyorlar” dediğini aktardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, tahminleri doğrular nitelikte bir açıklama yaparak, Moskova’nın, savaşın yıldönümü münasebetiyle dünyanın dört bir yanındaki batılı ve müttefik ülkelerce düzenlenen Ukrayna yanlısı etkinlikleri gölgede bırakma planları yaptığını söyledi.

‘Sert yanıt alacaklar’

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna’ya verdiği silah desteğine tepki göstererek, “Rusya’ya karşı ilan edilmemiş bir savaş yürüten güçler, sert bir yanıt alacak” dedi.

 Zelenskiy’i iktidara getiren oligarka baskın


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in geçtiğimiz haftalarda başlattığı yolsuzlukla mücadele hamlesinin son hedefi, ülkenin en zengin iş insanları arasında yer alan İhor Kolomoisk oldu. Zelenskiy’in başkan seçilmesine yardımcı olduğu bilinen ve düşmanlarının gözünü korkutmak için ofisinde köpekbalıkları bulundurduğu söylenen Kolomoisk’nin, Dnipro yakınlarındaki av köşküne baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında eski İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un da evi arandı. Müfettişlerin, Kolomoisk’in daha önce çoğunluk hissedarı olduğu iki petrol şirketinden yaklaşık 1 milyar sterlini zimmete geçirdiği iddialarını araştırdığı bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap