SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ruslar yakalandı

Ruslar yakalandı

29 Kasım 2015 Pazar - 09:18




Der Spiegel, Rusya’nın Lazkiye’ye gönderdiği kara kuvvetlerinin fotoğrafını yayımladı. Rus askeri istihbaratına bağlı iki askerin de çatışmalarda haya





Almanya’nın saygın dergisi Der Spiegel, yeni sayısında Rusya’nın Beşar Esad rejimine destek olmak için Suriye’ye gönderdiği kara birliklerinin görüntülendiği bir fotoğraf yayımladı. Rusya’nın hava operasyonlarının yanı sıra askeri ve topçu birlikleri ile Esad rejimini desteklediğini yazan dergi, şu ana kadar Rus askeri istihbaratı GRU’ya bağlı iki askerin çatışmalarda yaşamını yitirdiğini yazdı. Dergi, hayatını kaybeden askerlere 12 Kasım tarihinde Rostov yakınlarındaki Don bölgesinde bulunan 22. Özel Kuvvetler Birliği’nde cenaze töreni düzenlendiği iddiasında bulundu. Rus basınının bu olayla ilgili haber yapmasına izin verilmediği de belirtildi.

Rusya, Esad rejimine destek için Suriye’ye kara birlikleri sevkettiği iddiasını bugüne kadar ısrarla reddetmişti. Habere göre, Rusya Esad rejimine ulaşım desteği de sağlıyor. İluşin model Rus askeri uçakları ve Mi-24 helikopterleri ile Esad güçlerinin çatışma bölgelerine taşındığı ifade edildi. Dergi, Rusya’nın Sibirya’da konuşlanmış bir ünite olan Moskova 120 Rus Topçu Tugayı’na ait MSTA-B tipi obüsler ile de Suriye’deki nüfuzunu güçlendirdiğini gündeme getirdi. Rusya, Suriye’de hava saldırılarına 30 Eylül tarihinde başlamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap