SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus uçağında bulunan tüm yolcular hayatını kaybetti

Rus uçağında bulunan tüm yolcular hayatını kaybetti

06 Temmuz 2021 Salı - 13:23




Rusya’da irtibatın kesildiği, içinde 22 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu AN-26 tipi yolcu uçağına ait enkaz Kamçatka bölgesinde tespit edildi.





Rosaviatsiya yetkilileri, içinde 28 kişinin bulunduğu yolcu uçağının, Palana kentindeki havaalanının iniş pistine 4-5 kilometre mesafede, deniz kıyısı yakınlarında bulunduğunu belirtti.

RİA Novosti haber ajansı, yerel acil durumservislerine atıfla, ön belirlemelere göre uçaktaki yolcu ve mürettebattan hayatta kalanın olmadığını aktardı.

Yolcu uçağının ait olduğu Kamçatskiy Hava Şirketi’nin Direktör Yardımcısı, Sputnik haber ajansına açıklamasında, uçağın düşme sebebinin, yan cephesine doğru esen sert rüzgar olabileceğini belirtti.

Direktör Yardımcısı ayrıca, uçağın muhtemelen kıyıdaki kayalara çarptığını ve enkazın bir kısmının denize düşmüş olabileceğini kaydetti.

Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası’nda yer alan Petropavlovsk-Kamçatskiy kentinden havalanan yolcu uçağı ile iletişimin, Palana kentine inişe geçmesinden 10 dakika önce koptuğu belirtiliyor.


Yetkililer, Kamçatskoye Hava Şirketi’ne ait olan uçakla irtibatın koptuğu sırada, inişin yapılacağı havaalanı çevresinde hava koşullarının kötü olduğunu söylüyor. Ancak, içinde 22 yolcu ve 8 mürettebat üyesinin bulunduğu uçağın düşüş nedeni kesinleşmiş değil.

Uçağı arama çalışmaları hem deniz hem de karada sürdürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap