SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus ordusu: ''Karadeniz’de NATO’ya ait 6 uçağı engelledik''

Rus ordusu: ''Karadeniz’de NATO’ya ait 6 uçağı engelledik''

12 Kasım 2021 Cuma - 17:35




Karadeniz'de sular ısınıyor. Rus ordusu, Hava Kuvvetleri’ne ait radar sistemlerinin Karadeniz semalarında NATO’ya ait 6 keşif uçağı tespit ettiğini ve bu uçakları engellediğini açıkladı.





Karadeniz'de NATO-Rusya kapışması devam ediyor....

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Rus askerleri Rusya sınırları yakınlarında yapılan keşif uçuşları da dahil olmak üzere ABD ve NATO’nun Karadeniz’deki tüm eylemlerini takip ediyor.

Dün, Kalibr füzeleri donanımına sahip Pavel Derjavin isimli devriye gemisi de Karadeniz’deki ABD gemilerinin eylemlerini takip etme görevine başlamıştı.

Bunun yanı sıra Karadeniz filosundan ‘Moskva’ kruvazörü ve ‘Amiral Essen’ fırkateyni devriyesine devam ediyor.

Bakanlık ABD’nin Karadeniz sularındaki saldırgan askeri faaliyetlerini bölgesel güvenlik ve stratejik istikrar için tehdit olarak değerlendiriyor.


Açıklamada, ABD’nin eylemlerinin gerçek amacının, Kiev’in Ukrayna’nın güneydoğusundaki krizi güç kullanarak çözmesi durumunda, kullanılacak askeri harekat alanını incelemek olduğu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap