SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus işgali yakın mı? Birer birer Ukrayna’dan kaçıyorlar!

Rus işgali yakın mı? Birer birer Ukrayna’dan kaçıyorlar!

24 Ocak 2022 Pazartesi - 15:55




ABD ve İngiltere’den sonra Japonya da Ukrayna’yı terk ediyor. Japon hükümetinin olası bir Rusya işgaline karşı Ukrayna'da bulunan vatandaşlarını tahliye etmeyi planladığı bildirildi.





Rusya- Ukrayna gerilimi sürerken, NATO’nun Doğu Avrupa’ya asker gönderme kararı ve ABD ile İngiltere’nin diplomatik personelini tahliye kararı işgal olasılığını iyice arttırdı.

Rusya'nın, Ukrayna işgaline dair endişeleri artıran gelişmeler yaşanırken, Japonya hükümetinin Ukrayna'daki vatandaşlarını tahliye etmeyi planladığı bildirildi.

Büyükelçilik personeli de dahil Ukrayna'da yaklaşık 250 Japon vatandaşı bulunduğunu belirten Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, hükümetin Ukrayna'daki vatandaşlarına öngörülemeyen koşullara hazırlıklı olma çağrısı yaptığını açıkladı.

Matsuno, "Gelişmeleri yakından izlemeye ve ABD ve diğer ilgili ülkelerle iletişim halinde gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Japonya basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre ise hükümetin olası bir tahliye planı için hazırlık yaptığı kaydedildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap