SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus helikopterine Starstreak! Sesten 3 kat hızlı giden füze ikiye böldü

Rus helikopterine Starstreak! Sesten 3 kat hızlı giden füze ikiye böldü

27 Temmuz 2023 Perşembe - 16:20




İngiliz üretimi Starstreak model füze, Rus savaş helikopterini cephe hattında ikiye böldü. O anlar anbean bölgede bulunan askerlerin kamerasına yansıdı.





24 Şubat 2022'den beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali cephe hattında bütün kaosuyla sürüyor. Geçtiğimiz ay Wagner grubunun Moskova'ya yürümesiyle başlayan süreç şuanda çok ilginç bir noktaya geldi. Hatırlanacağı üzere Belarus lider Lukaşenko Rusya-Wagner arasında bir arabuluculuk yapmış ve olaylar yatışmıştı.

DÜNYA SAVAŞINI TETİKLEYECEK HAMLE

Lukaşenko'nun önerisi sonrası Wagner askerleri Belarus'a geldi ve burada orduyu eğitmeye başladı. Yanı sıra geçtiğimiz günlerde Lukaşenko Wagner askerlerinin Polonya'ya doğru gitmek istediğini Putin ile yaptığı kritik görüşmede kameralar karşısında açıkladı ve şöyle dedi:

'Wagnerciler bizi zorlamaya başladılar, ‘Ben Batı'ya gitmek istiyorum. Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım’ diyorlar. Elbette kararlaştırıldığı gibi onları Belarus’un merkezinde tutuyorum. Onları oraya taşımak istemem, çünkü gerçekçi olmak gerekirse ruh halleri kötü'

VİLNİUS'UN HEMEN YANI


İngiliz basınında çıkan haberlere göre bu durumun olası bir dünya savaşını tetikleyebilir. Wagner'in hedefi ise Polonya-Litvanya arasında 60 kilometrelik 'Suvalke' adında bir koridor oluşturmak. Söz konusu koridor NATO zirvesinin yapıldığı Vilnius'a sadece 150 kilometre uzaklıkta.

  Rus helikopterine Starstreak Sesten 3 kat hızlı giden füze ikiye böldü

YENİ BİR KARŞI TAARRUZ

ISW'nin bugün geçtiği bilgilerde ise Ukrayna'nın yeni bir taarruza hazırlandığı aktarıldı. New York Times'ın Pentagon'dan kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise benzer ifadelere yer verildi ve Ukrayna ordusunun bu sefer Rus savunma hattınını kırmasının olası olduğu bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap