SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus ekonomisinde yaralar sarılıyor

Rus ekonomisinde yaralar sarılıyor

01 Ekim 2016 Cumartesi - 11:33




Petrol fiyatlarındaki düşüş ve yaptırımlar nedeniyle büyük darbe alan Rus ekonomisi, geçmiş krizlerden aldığı dersler sayesinde yaralarını sarmayı baş





Petrol fiyatlarındaki düşüş ve yaptırımlar nedeniyle büyük darbe alan Rus ekonomisi, geçmiş krizlerden aldığı dersler sayesinde yaralarını sarmayı başarıyor.

Kırım’ın ilhakı ve Ukrayna’nın doğusundaki faaliyetlerinden ötürü uygulanan politik baskılar, ekonomisindeki belirli sektörleri hedef alan yaptırımlar, ülke gelirlerinin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan petrol ihracatında, düşen fiyatlar nedeniyle yaşanan kayıplarla Rus ekonomisi 19 aydır küçülüyor.

Halkın giderlerinin giderek düştüğü, yıllık enflasyonun yüzde 13’e kadar çıktığı, üretim ve yatırımların rekor seviyede gerilediği Rusya’nın, yaklaşık 2 yıldır yaşadığı tüm olumsuzluklara karşın kredi notu ise Standard & Poor’s (S&P) tarafından bir süre önce "negatiften” “durağana” yükseltildi.

Rusya Merkez Bankası da ülkedeki enflasyon oranlarında istikrarın artması ve buna bağlı olarak yeniden ekonomik büyümeye geçilmesine dair işaretlerin tespit edilmesi sonucu faiz oranlarını bir süre önce yarım puan daha düşürdü.

Rus ekonomisinin geçirdiği kritik dönemini değerlendiren uzmanlar, krizin en dip noktasının artık geride kaldığını, ancak tam anlamıyla resesyondan çıkabilmek için ülkenin önünde daha uzun bir yol olduğu görüşünü taşıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap