SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus devlet televizyonu Batı'yı nükleer yıkımla tehdit etti!

Rus devlet televizyonu Batı'yı nükleer yıkımla tehdit etti!

28 Şubat 2022 Pazartesi - 15:29




Rusya'nın Ukrayna'yı işgali beşince gününe girerken, Rus Devlet Televizyonu'ndan Batı ve ABD'ye tehdit geldi. Putin yanlısı televizyon sunucusu canlı yayında, "Putin isterse tüm NATO ülkelerini ve ABD'yi yok edebilir ifadelerini kullandı.





Vladimir Putin'in 'baş propagandacısı' olarak anılan Dmitry Kiselyov, Rus liderin caydırıcı güçlerini 'alarm' durumuna geçirmesin den yalnızca birkaç saat sonra, Batı'yı nükleer yıkımla tehdit etti.

Batı karşıtı söylemleriyle dikkat geçen televizyonun sucusu Dmitry izleyicilere seslenerek, "Denizaltılarımız 500'den fazla nükleer savaş başlığı vurabilir. Bu, ABD'nin ve diğer tüm NATO ülkelerinin yok edilmesini garanti ediyor" dedi. "Rusya yoksa dünyaya neden ihtiyacımız olsun ki?" diyerek tehditler savuran Kiselyov, "Rus Stratejik Füze Kuvvetleri'nden henüz bahsetmedim bile. Rusya'nın nükleer potansiyeli dünyadaki en güçlü potansiyel" ifadelerini kullandı.

"Putin Batı'yı uyardı, Rusya'yı korkutmaya çalışmayın" diyen Dmitry Kiselyov, Rusya'nın 11 saat diliminde yayınlanan devlete ait Rossiya 1 kanalında yayınlanan haber programında, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'u Rusya'yı 'gözdağı vermek' istemekle suçladı. İngiliz Bakan Truss, Moskova'nın müzakere çabalarına güvenmediğini söyleyerek, "Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonu durdurulmazsa NATO ile çatışma çıkabilir" diye konuşmuştu.

Kiselyov, Rusya’nın "hipsonik Tsirkon" gibi yeni çağ "süper silahları" ile nükleer kapasitesinin Batı'ya oranla daha güçlü olduğunu ileri sürdü.

Rusya Devlet Televizyonu daha önce yaptığı haberde "NATO destekli büyük bir saldırı yakın" iddiasını ortaya atmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap