SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rumlar zafer sevinci yaşıyor! İşte o harita

Rumlar zafer sevinci yaşıyor! İşte o harita

04 Haziran 2021 Cuma - 12:36




Her yaptıkları yanlarına kar kalan Rumlar zafer sevinci yaşıyor… Yunan Greek City Times gazetesinde yayımlanan makalede adım adım Megali İdea’nın gerçekleştiğine dikkat çekildi.





Ege Adaları’nı işgal ederek Lozan Antlaşması ve uluslararası hukuku çiğneyen Yunanistan’ın amacı bir kez daha deşifre oldu. Yunan Greek City Times gazetesinde yayımlanan makalede adım adım Megali İdea’nın gerçekleştiğine dikkat çekildi.

ABD ve AB’nin şımartmasıyla haddini aşan Yunanistan’a anladığı dilden cevap verilmeyince Rumları zafer havası sardı. Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta Türkiye’nin haklarını gasp ederek uluslararası hukuku çiğneyen Yunanistan dur durak bilmiyor. Yunan medyası adım adım Megali İdea’nın gerçekleştiğini gösteren bir haber yayınladı.

‘29 MAYIS: HELENİZMİN ZAFERİ’

Yunan Greek City Times medya organında çıkan yazıda; "29 Mayıs: Helenizmin Zaferi” olarak nitelendirildi ve devamında şu ifadeler yer aldı:



“29 Mayıs Konstantinapol’ün ve sonrasında Bizans’ın 1453’te düşüşünü temsil eder. Birçok Yunan için bu tarihin en karanlık günü ve Helenizm’in büyük yenilgisidir. Buna rağmen bu özel gün tarihi bir olayı yahut savaşı kutlamak yerine Helenizm’in Türklere karşı son 200 yıllık galibiyetini kutlamak için kullanılmalıdır.” diyen Greek City Times, Yunanların Türklere karşı sınırlarını 6 defa genişlettiğini hatırlatarak şu şekilde sıraladı:

-1832 yılında Türklere karşı bağımsızlık savaşının sonunda Mora Yarımadası (Peleponnes), Orta Yunanistan ve Ege Adaları (Sikladlar ve Saron Adaları) kazanıldı.

-1864 yılında Türkler ve İtalyanlara karşı bir denge oluşturması için İyonya Adaları kazanıldı.

-1881 yılında Yunanistan’ın diplomatik yeteneği sonucu Teselya bölgesi kazanıldı.

-1913 yılında Balkan savaşında Yunanların Türklere karşı yine galip gelmesiyle Epir bölgesi, Makedonya bölgesi, Girit ve birçok Ege adası (Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İkarya, Semadirek vs.) kazanıldı.

-1920 yılında Sevr’in imzalanmasıyla Yunanistan; Batı Trakya, Batı Anadolu (İyonya), Gökçeada ve Bozcaada ile ödüllendirildi. Küçük Asya felaketi ile bu bölgeler kaybedilse de Batı Trakya Yunanistan’da kaldı.

-Son olarak, 1947 yılında Rodos ve 12 Adalar 2. Dünya Savaşı’ndaki katkılarından dolayı Yunanistan’a verildi.



‘GİRİT VE EGE’DE DE 12 MİLE ÇIKARACAĞIZ’

Bu toprak genişletmelerin hepsini Türklerin kaybı, Yunanistan’ın zaferi olarak niteleyen gazete Türkler kaybederken Yunanların bağımsızlık alanlarını genişlettiğinin altını çizdi. Yunanistan’ı günümüzün jeopolitik oyunların şampiyonu olarak ifade ederken Yunanistan’ın dış politikadaki kabiliyetinin Türkleri hala yıprattığını iddia etti. Yunanistan’ın İyonya Denizi’nde karasularını 12 Deniz Miline çıkarmayı ve bu genişlemenin Girit ve Ege’de de yapılacak olmasını hatırlatan gazete, Yunanların resmi olarak olmasa da pratikte iki devletin de AB üyesi olmasıyla Enosis’i başardığını, uluslararası camia tarafından kabul görmeyen Türk işgalini meşru kılacak bir anlaşma imzalamaya hiçbir gerek olmadığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap