SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ruhani'den nükleer tehdit

Ruhani'den nükleer tehdit

15 Ağustos 2017 Salı - 17:11




İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'a yönelik yaptırımların tekrar başlaması durumunda çok kısa sürede nükleer programa geri döneceklerini söyledi.





İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,  ABD tarafından İran'a yönelik yaptırımların tekrar başlaması durumunda ülkesinin çok kısa vadede nükleer kapasitesini müzakerelerin başladığı tarihe geri getireceğini söyledi.

Yeni kabinesindeki bakanlar için mecliste yapılan güven oylaması oturumunda konuşan Hasan Ruhani, ABD'yi Tahran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri ile 2015'te varılan nükleer anlaşmaya bağlı kalmamakla suçladı.

BİRKAÇ AY DEĞİL BİRKAÇ SAAT İÇİNDE

Ruhani, "ABD'deki yeni devlet adamları, yaptırım ve dayatmaların olduğu geçmiş döneme geri dönmek istiyorsa, İran'ın birkaç hafta-ay değil, bir kaç saat içinde eski kapasitesine çok daha gelişmiş olarak döneceğini bilmeli" diye konuştu.

İran'ın nükleer anlaşmadaki sorumluluklarına bağlı kaldığının altını çizen Ruhani, "Anlaşmadaki her türlü ihlale orantılı olarak yanıt vereceğiz. Tehdit diline geri dönmeye çalışanlar, geçmiş hayallerinin tutsağı olmuşlar ve barışın faydalarından kendilerini yoksun bırakıyorlar" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap