SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ruhani: 'Corona virüs yıl sonuna kadar bizimle kalabilir'

Ruhani: 'Corona virüs yıl sonuna kadar bizimle kalabilir'

02 Nisan 2020 Perşembe - 12:51




İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının yıl sonuna kadar sürebileceğini dolayısıyla ülkedeki kısıtlamaların da devam edebileceğini söyledi.





İran devlet televizyonuna göre, Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen  Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Alınan tedbirlere ve sosyal mesafe uyarılarına uygun hareket eden İran  halkına teşekkür ettiğini söyleyen Ruhani, bu süreci en kısa zamanda atlatmayı  umduklarını belirtti.
Virüsün ne zaman tamamen ortadan kalkacağının bilinmediğine dikkati  çeken Ruhani, "Koronavirüs önümüzdeki aylara veya belki de yıl sonuna kadar (İran  takvimine göre 20 Mart 2021) bizimle kalabilir. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı'nın  açıkladığı sağlık kurallarına ve protokollerine uymaya devam etmeliyiz." dedi.
 
Ruhani, şöyle devam etti:
"Üretim merkezleri ile faaliyetlerini devam ettirmeleri gereken kurum  ve mekanlar da aynı şekilde sağlık protokollerine uymayı sürdürmelidir.  Kısıtlamalar da olabilir çünkü önümüzdeki yol kısa değil. Bu durum sadece İran'la  ilgili değil dünya genelini ilgilendiren küresel bir mesele."
Yıl sonuna kadar temel ihtiyaç ve sağlık maddelerinin temini konusunda  sorun yaşanmayacacağını ifade eden Ruhani, ilerleyen günlerde 4 milyon ton ithal  malın da ülkeye gireceği bilgisini verdi.
Sağlık kurallarına eksiksiz şekilde riayet edilerek ülkedeki ekonomik  faaliyetlerin sürdürülebilmesi için çalıştıklarını kaydeden Ruhani, "Yoksullukla  mücadele de koronayla mücadele gibidir. Bunların her ikisi de iki ayrı cephede  devam etmelidir." diye konuştu.
 
İran'da salgına karşı alınan tedbirler

Ülkede koronavirüse yakalananların sayısı dün itibarıyla  45 bini  aşarken can kaybı 3 bin 36 oldu. Kovid-19 teşhisi konulanlardan 15 bin 473'ü ise  iyileşerek taburcu edildi.
İran'da 7 Mart'ta büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatlerini  kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu. 25 Mart'ta ise yasağın  boyutu genişletilerek, halka seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı  getirilmişti.
Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde  eğitime ara verilirken, spor ve sanat organizasyonları da iptal edilmişti. Halkın  temel ihtiyaçlarının karşılandığı market, manav ve eczanelerin dışındaki  alışveriş noktaları da 8 Nisan'a kadar kapatılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap