SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'le görüşen Avusturya Başbakanı: Rus ordusu yeniden saldıracak

Putin'le görüşen Avusturya Başbakanı: Rus ordusu yeniden saldıracak

12 Nisan 2022 Salı - 09:26




Avusturya Başbakanı Nehammer, Rusya lideri Putin ile yüz yüze yaptığı görüşmeye ilişkin, "Görüşmeden çıkarabileceğim iyimser düşüncelerim yok" dedi.





Dün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yüz yüze görüşen Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'dan ürküten açıklama geldi.

Avusturya Başbakanı Nehammer, Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Görüşmeden çıkarabileceğim iyimser düşüncelerim yok" ifadelerini kullandı.

Nehammer, Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusunda büyük bir hazırlık içinde olduğunu da söyledi.

Putin ile yüz yüze yaptığı görüşmenin 'doğrudan' ve 'açık' geçtiğini belirten Nehammer, "Başkan Vladimir Putin'e Ukrayna'da insanlar hayatlarını kaybettiği sürece, Rusya'ya karşı yaptırımların kalacağını ve daha da ağırlaşacağını açık bir şekilde söyledim." dedi.

Nehammer, "Benim Sayın Putin'e aktardığım mesaj, bu savaşın bir an evvel bitirilmesi oldu. Çünkü savaşta her iki taraf da kaybeder." ifadesini kullandı.


Rusya ziyaretini bir insani sorumluluk olarak tanımlayan Nehammer, savaşa karşı tutumunu ortaya koymak, Ukrayna'daki sivil halk için olumlu bir adım atabilmek için bu girişimde bulunduğunu aktardı.

PUTİN, ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Nehammer ayrıca, Putin'in İstanbul'da başlayan barış görüşmelerine hala güvendiğini, bu hususta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini söylediğini de aktardı.

Nehammer, Putin'in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile birebir görüşme teklifine herhangi bir tepki vermediğini dile getirdi.

Avusturya Başbakanı Nehammer, bu ziyaretle savaşın başladığı tarihten bu yana Putin'le yüz yüze görüşen ilk Avrupalı hükümet başkanı oldu.


Batılı birçok siyasi ve analist, Avusturya Başbakanı Nehammer'in Moskova ziyaretini eleştirdi. Avusturya askeri olarak NATO'da değil.

AB üyesi olmasına karşın tarafsız bir tutum sergiliyor ancak AB'nin Moskova yaptırımlarına destek verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap