SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'in sevgilisi ABD'yi korkuttu! Avrupa yaptırım getiriyor

Putin'in sevgilisi ABD'yi korkuttu! Avrupa yaptırım getiriyor

08 Mayıs 2022 Pazar - 11:14




AB, Vladimir Putin'in sevgilisi olduğu iddia edilen jimnastikçi Alina Kabaeva'ya yaptırım uygulamak için kolları sıvadı. ABD'nin ise Kabaeva'yı yaptırım listesine almaktan çekindiği belirtiliyor.





Amerikan CNN televizyonunun Avrupa Komisyonu kaynaklarına dayandırdığı haberinde yaptırım listesine alınacak isimler üzerinde tartışmalar sürdüğü ancak ismi açıklanmayan diplomatlara göre bu kararın basit bir iş olmadığı aktarıldı. Kabaeva, geçen ay Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazizm'e karşı kazandığı zaferi Putin'in işgaline benzettikten sonra 'hedeflenen kişiler 'listesine eklendi.

Yaptırım teklifinde Kabaeva, Putin'in propaganda makinesini oluşturan ve neredeyse tüm büyük Rus devlet medyasında önemli hisselere sahip bir holding olan Ulusal Medya Grubu'nun yönetim kurulu başkanı olarak tanımlanıyor. Belgede, eski jimnastikçi ve eski Duma milletvekilinin "Başkan Vladimir Putin ile yakından ilişkili" olduğu belirtiliyor. Bu yıl 70 yaşına girecek olan Rus lider, Olimpiyat altın madalyalı 38 yaşındaki Kabaeva ile ilişkisini 2008'den beri yalanlıyor. İlişkilerini ilk kez bildiren Moskova gazetesi bu haberden kısa süre sonra kapandı.

ABD DE KABAEVA'YI YAPTIRIM LİSTESİNE ALMAYI DÜŞÜNDÜ

WS Journal Gazetesi ise geçtiğimiz ay yayınladığı bir haberde Washington'ın Kabaeva'ya yaptırım uygulamayı düşündüğünü bildirdi. Haberde Washington'ın 11 saat süren bir müzakere sürecinin ardından Kabaeva'nın yeni yaptırım paketinden çıkarıldığı ifade edildi. The Guardian gazetesi ise, ABD'li yetkililerin Putin'in bunu kişisel bir saldırı olarak görebileceği endişesiyle Kabaeva'ya yaptırım uygulamaktan vazgeçtiklerini bildirdi.PUTİN'E O KADAR YAKIN Kİ...  

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, söz konusu habere atıfla sorulan bir soruya, "Kimse bizim yaptırımlarımızdan güvende değil. Muhtemelen yapacağımız daha çok şey var" sözleriyle yanıt verdi. Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinden bu yana ABD, Putin'e, yakın çevresine ve hatta kızları Katerina Tikhonova and Maria Vorontsova'ya yaptırım uyguladı. Başkan Biden ayrıca geçen ay, Putin'in "iktidarda kalamayacağını dahi söyledi. Ancak habere göre Kabaeva, Putin'e o kadar yakın ki, ona uygulanacak yaptırımlar, Washington ile Moskova arasındaki ilişkileri daha fazla gerebilir.


Adının açıklanmasını istemeyen Biden yönetiminden bir yetkili, "Batı, Putin'in çevresini ve aile üyelerini hedef aldı çünkü Putin, yakın çevresi ve oligarkların çoğu servetlerini ve varlıklarını aile üyeleriyle birlikte saklıyor" değerlendirmesinde bulundu. ABD'den daha önce gelen açıklamalarda da Putin'in varlıklarını aile üyelerinin üzerine yaptığı, onlar üzerinden servetini gizlediği değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap