SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'in gizli planını İngilizler deşifre etti! Seçimden aylar önce...

Putin'in gizli planını İngilizler deşifre etti! Seçimden aylar önce...

16 Temmuz 2021 Cuma - 11:58




İngiliz The Guardian gazetesi, ABD ile Rusya arasında savaş başlatabilecek, Kremlin'den sızan gizli dosya ve belgeleri yayınladı.





İngiliz The Guardian gazetesi, Kremlin’den sızan gizli belgeleri kamuoyu ile paylaştı. Belgelerde, Putin’in bizzat talimat vererek, “akli dengesi yerinde olmayan” Donald Trump’ın peşine istihbarat birimini gönderme talimatı verdiği ve 2016 Başkanlık Seçimi’nde Trump’ı desteklemek için harekete geçme kararı aldığı ortaya çıktı.

MEĞER HER ŞEY AYLAR ÖNCESİNDEN PLANLANMIŞ...

22 Ocak 2016’da kapalı gerçekleşen Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Putin’in yanı sıra istihbarat başkanları ve üst düzey bakanların da yer aldığını yazan The Guardian, bu toplantının çok kritik bir öneme sahip olduğunu da okurlarına aktardı. Bu toplantıda Trump’a yardım etmenin Moskova’nın stratejik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağı belirtilirken, “ ABD’yi güçsüzleştirerek ABD Başkanı’nın pazarlık yapma imkanını zayıflatmak” istenildiği de belirtildi. Bizzat Putin tarafından imzalanan kararda üç farklı istihbarat biriminden Trump’ı desteklemek için talimat verildiği de belirtildi.

MOLDOVA GÜNDEMİYLE TOPLANIP, PLAN YAPILMIŞ...

"No 32-04/vd” koduyla hazırlanan belgelerde, “Trump Kremlin açısından öne çıkan bir aday” denilirken Trump’ın akıl sağlığı ve psikolojisiyle ilgili de ifadeler ve analizler yer aldı. Raporda, “Trump, anlık karar veren, akli dengesi olmayan ve aşağılık kompleksi olan dengesiz bir birey” ifadesi yer aldı. The Guardian’ın yayınladığı belgelerde, “Trump’ın kazanması teoride Rusya’nın isteyeceği bir siyasi senaryo. Trump’ın kazanması kesinlikle ABD’nin sosyopolitik sistemini istikrarsızlaştıracak” ifadesinin kullanıldığı görüldü.


Kritik toplantının gerçekleştiği gün çekilen fotoğrafta Putin’in yanında en güvendiği isimler yer alıyordu. Dönemin Başbakanı Dimitry Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Savunma Bakanı Sergei Şoygu’nun yanı sıra istihbarat birimlerinden üst düzey isimler de Putin’le birlikte masanın etrafındaydı. O dönem yapılan basın açıklamasında ise bu görüşmede ekomomi ve Moldova’nın görüşüldüğü belirtilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap