SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'in eski danışmanı savaşı bitirecek hamleyi açıkladı

Putin'in eski danışmanı savaşı bitirecek hamleyi açıkladı

10 Nisan 2022 Pazar - 19:38




24 Şubat'ta başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ederken Putin'in eski ekonomi danışmanından flaş bir açıklama geldi.





Rusya lideri Vladimir  Putin’in eski ekonomi danışmanı, Rusya enerji ticaretine uygulanacak “gerçek bir ambargonun”  Ukrayna’daki savaşı durdurabileceğini iddia etti.

Andrey Illarionov, Batılı ülkelerin Rusya kaynaklı enerji kullanımlarını azaltacakları açıklamasını Kremlin’in ciddiye almadığını söyledi.

Alternatif enerji arayışı içinde olan Avrupa, halen Rusya gazını ve petrolünü satın almaya devam ediyor.

Geçen yıl enerjiden elde ettiği gelir, Rusya’nın harcamalarının yüzde 36’sını oluşturdu. Bu gelirin büyük bölümü Avrupa Birliği ülkelerinden elde edildi.

ASLAN PAYI ALMANYA'NIN


Birlik tüketilen gazın yüzde 40’ını, petrolün ise yüzde 27’sini Rusya’dan ithal ediyor. Almanya bu ithalatın büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya kaynaklı enerjiye her gün bir milyar euro verdiklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap