SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'e, Kırgızistan'dan soğuk duş: KGAÖ'nün tatbikatını iptal etti

Putin'e, Kırgızistan'dan soğuk duş: KGAÖ'nün tatbikatını iptal etti

09 Ekim 2022 Pazar - 18:41




Kırgızistan, bu ay ülkede yapılması planlanan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Barış Gücü Kuvvetlerinin tatbikatını iptal etti.





Rusya lideri Vladimir Putin'in en güvendiği ülkeler arasında yer alan Kırgızistan lideri Sadır Caparov'dan Moskova'ya soğuk duş. 

Kırgızistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü Kuvvetlerinin, ülke topraklarındaki "Yok Edilemez Kardeşlik-2022" tatbikatının iptal edilmesine karar verildi.

KGAÖ, Rusya'nın öncülüğünde, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Ermenistan tarafından 2002'de askeri ittifak olarak kurulmuştu.

Geçen ay sınır anlaşmazlığı yüzünden Tacikistan ordusu Kırgızistan'ın köylerine saldırarak 70'e yakın Kırgız vatandaşını katletmişti. Tacik ordusu ayrıca Kırgız köylerini yakmıştı. Bunlar yaşanırken, Moskova dahil hiç bir ülke sesini çıkarmamıştı.

Kırgız halkı, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün işlevsizliğini eleştirmişti.  


Kırgızistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuran Niyazaliyev, Ermenistan'da 7 Ekim'de yapılan toplantıda, KGAÖ üye ülkeleri arasında çatışmaları önlemek için örgütün tüzüğünde değişiklik yapılmasını önermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap