SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'e gözdağı!

Putin'e gözdağı!

28 Şubat 2023 Salı - 16:21




Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki bir köye düşen silahlı insansız hava aracı, bir ilk niteliği taşıyor. Rus medyası, enkazın fotoğraflarını paylaşıyor.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci yıl geride kalırken, bugüne kadar Kremlin'e en fazla yaklaşan hava saldırısı gerçekleşti. Bir insansız hava aracı, başkent Moskova yakınlarındaki Kolomna'da bulunan bir köyde düştü.

Yerel kaynaklar, Kolomna'daki Gubastovo köyü yakınlarında yer alan bir doğalgaz tesisine birkaç metre kala çekilmiş drone enkazı fotoğrafını paylaşıyor.

Rus yetkililer ise, Gazprom'a ait doğalgaz dağıtım istasyonunun dibine kadar ulaşan insansız hava aracının kimseyi yaralamadığını açıkladı. Rus gizli servisi FSB ve diğer kurumlar, olayı araştırıyor.

İnsansız hava aracının bulunduğu konum, başkent Moskova'ya 110 kilometre uzaklıkta. İlk kez Kremlin'e bu kadar yakın bir tehdit kayıtlara geçti.

Kolomna'daki drone enkazı, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukraynalıların Rusya'nın güneyinde gece yarısı iki drone saldırısı girişiminde bulunduğunu açıklamasından saatler sonra ortaya çıkmış oldu.


Ukraynalılar, daha önce stratejik bombardıman uçaklarının konuşlandığı Rus hava üslerine drone saldırıları gerçekleştirmişti.

Rusya lideri Vladimir Putin ise, olayın duyulmasından sonra gizli servis FSB yetkililerine seslendi ve Ukrayna'dan Rusya'ya giren sabotaj gruplarının durdurulmasını istedi. Putin ayrıca, istihbarat servisinden Batılı ülkeler ve Ukraynalıların Rusya'ya karşı operasyonlarına karşılık vermesini de talep etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap