SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den yeni komplo: Ayrıntı cenaze de ortaya çıktı!

Putin'den yeni komplo: Ayrıntı cenaze de ortaya çıktı!

24 Ağustos 2022 Çarşamba - 17:10




Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina suikaste uğramış hayatını kaybetmişti. Peki Rusya yine provakasyon peşinde olabilir mi? Darya Dugina'nın neden naaşında en ufak çizik dahi yok. İşte yeni komplo





Rusya'nın 24 şubatta Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi devam ediyor. Uzun zamandır süren savaş Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'in planlarında yer almıyordu.

Savaş başladığı zaman bir çok nokta'dan Ukrayna'ya giriş yapan Rus askerleri, mevcut yönetimin kendine teslim olacağına o kadar inanmışlardı ki, yanlarında Kiev meydanında zafer yürüyüşü yapacakları düşüncesi ile resmi tören kıyafetlerini dahi getirmişti. Ancak unutukları bir nokta vardı. O da Rusya'nın işgalci olduğu ve yaklaşık 30 yıldır bağımsız olan bir devleti bölmeye çalıştıklarıydı. Keza Rusya bu işgal girişiminin faturasını ağır ödedi.

Medya ve kamuoyunda "NATO" nedeni ile Rusya'nın Ukrayna'ya saldırdığı algısı aslında tamamen yanlıştır. Bunun nedeni 2014'te ve sonrasında yatmaktadır. Rusya 2014'te Kırım'da desteklediği ayrılıkçı (terör) gurubu ile bölgede referandum düzenlenmesini sağlamış, akabinde ise sözde bağımsızlığını kazanan Kırım Rusya'ya dahil olmuştu.

Rusya Kırım'da bu hayalini gerçekleştirdikten sonra ise rotasını Donbask ve Luhansk kentlerine çevirdi. 2014 yılında Kırım'da uyguladığı politikanın aynısını o günden bu güne Donbask ve Luhansk bölgesindeki LNRP ve DNRP olarak bilinen iki terör grubunun finansal ve teçhizat desteğini vererek yaptı. Bu neden ile o bölge yıllarca silahlı çatışmalara ev sahipliği yaptı.

Nasıl Türkiye'de terör örgütü PKK, Amerika ve Avrupa gibi bize dost görünen başka devletlerden de destek alırken, Donbask ve Luhansk'ta bulunan bu terör grupları da Rusya ve onun kuklası haline gelen Belarus tarafından ekildi, yeşertildi ve büyütülerek şu anki ortamın oluşturulması sağlandı.


Kendi ülkesi içerisinde tamamen basın ve yayın organlarını baskılayarak, muhalif bir kamuoyu oluşmasının önüne geçen Putin, Rusya'da istediği gibi algı oluşturabilme gücünde. 

Geçtiğimiz günler de Vilademir Putin'in akıl hocası olarak bilinen Rusya'nın üst akılı olarak adlandırıla bilinen Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina aracına konan bir bomba'nın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Rusya bu olay nedeni ile Ukrayna'yı suçlamış Ukrayna ise bu suçlamaları reddetmişti.

 

Basına ilk servis edilen görüntüler de Dugina'nın içinde bulunduğu aracın patlama nedeni ile alevler içinde kaldığı ve neredeyse sadece iskelet yapısının kaldığı görülüyor. Böyle bir durumda o aracın içinde tamamen yanmış ve parçalanmış olunması gerekiyor. Rusya tarafından yapılan " cesedi param parça olmuş" ifadeleri de bunu doğruluyor.

 


Ancak durum öyle değil. Darya Dugina'nın cenaze töreninden servis edilen görüntüler dikkatli incelendiğinde bu işte bir gariplik var demeden geçemiyor insan. Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraf Dugina'nın cansız bedeni ve ölmesine neden olan patlama sonucu harap hale gelen o araç. Böyle bir araçtan çıkartılan birinin bu şekilde tabutunun üstü açık halde sergilenmesi ve daha da garibi herhangi bir deformasyonun olmaması da sizce garip değil mi?

 

Tamda akıllar burada karışıyor. Cesedin kime ait olduğunun yerinde tespit edilmesinin dahi imkansız olduğu Rusya tarafından açıklanırken bu şekilde deformasyona uğramayan bir beden nasıl olabilir. Durum böyle olunca farklı seçenekler akla geliyor.

Bu seçeneklerden birisi Aleksandr Dugin'in en başından beri fotoğraflara yansıyan tavırları nedeni ile bilinçli bir komplomu sorusu. Avrupa tarafından art arda yaptırımlara maruz kalan Rus halkı artık Ukrayna savaşına eskisi gibi destek vermiyor. Bu neden ile Tekrar Rus halkının desteğini almak için Aleksandr Dugin'in kendi kızını feda etmiş olabileceği ihtimali.

Bir diğer seçenek ise Volodemir Zelenskiy'nin dile getirdiği konu. Rusya içerisinde ikiye ayrılmış olan istihbarat servislerinin savaşları nedeni ile Dugina'nın öldürülmüş olabilme ihtimali ki bu ihtimal kuvvetli. Böyle bir durumda Putin'in suçu Ukrayna'nın üzerine atması da bulunamayacak bir fırsat.


Ukrayna'nın Dugina'yı öldürtmüş olabilme ihtimali son derece düşük bunun nedeni ise Zelenskiy'nin böyle bir durumdan kazanç sağlayamayacağını bilmesi. Aksine Rusya halkının Putin'i durdurmasını isteyen birisi, böyle kritik bir hata yapmaz. Keza bahsettiğimiz gibi yapmış olsaydı da Darya Dugina'nın naaşı bu şekilde olmaz, o tabutun kapağı açık değil kapalı olurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap