SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den yaptırım açıklaması: Yeni fırsat pencereleri açılıyor

Putin'den yaptırım açıklaması: Yeni fırsat pencereleri açılıyor

13 Nisan 2022 Çarşamba - 15:30




Rusya lideri Putin, yaptırımlar nedeniyle Batılı ülkelerde enflasyonun hızla arttığını ancak, Rusya'da yeni fırsat pencereleri açtığını söyledi.





Ukrayna saldırısı nedeniyle Batı'nın yaptırımlarına maruz kalan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yeni açıklama geldi.

Rusya lideri Putin, hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantıda, ülke ekonomisindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin, batılı ülkelerin yaptırımlar nedeniyle kendilerine de zarar verdiğini belirtti.

Bazı Batılı ülkelerin Rus enerji kaynakları da dahil olmak iş birliği yapmayı reddetmesinin, milyonlarca Avrupalıyı vurduğunu söyleyen Putin, ''Enerji krizini tetikledi ve ABD'yi de etkiliyor. Fiyatlar her yerde yükseliyor, enflasyon fırlıyor, bu ülkeler için bu durumun eşi veya benzeri yok." ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın da yaptırımlar nedeniyle olumsuz yönde etkilendiğine işaret ederek, "Rusya da sorunlar yaşıyor ancak mevcut durum aynı zamanda yeni fırsat pencereleri açıyor." dedi.


Putin ayrıca "Rusya enerji ihracatını yeni pazarlara genişletebilir. Enerji kaynaklarımızı gerçekten ihtiyaç olan ülkelere yönlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca yurt içinde petrol, gaz ve kömür tüketimini artırabileceklerini de belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap