SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den Ukrayna'da yeni hamle: O ''Kasab''ı sahaya sürdü

Putin'den Ukrayna'da yeni hamle: O ''Kasab''ı sahaya sürdü

25 Haziran 2022 Cumartesi - 12:52




Ukrayna'da istediği ilerlemeyi sağlayamayan Rusya lideri Vladimir Putin'den yeni hamle geldi.





Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 4. ayında da devam ederken, istediğini alamayan Devlet Başkanı Vladimir Putin, peş peşe işgal birliklerinin komutanlarını değiştiriyor.

Kiev yönetiminin en güçlü destekçisi İngiltere Savunma Bakanlığı,  Rus birliklerinin komuta kademesinde değişiklik yaşandığını öne sürdü.

Ukrayna'daki birliklere de komuta eden Güney Kuvvetler Grubu'nun başına General Sergei Surovikin'in getirildiğini öne sürdü.

Sosyal medya sayfasından paylaşımda bulunan İngiliz Savunma Bakanlığı, "Rus başkomutanlığı, haziran ayının başından bu yana, Ukrayna'daki savaşta önemli operasyonel komuta rollerinden birkaç generali büyük ihtimalle geri çekti"  ifadelerini kullandı.

Bölgeden çekilenler arasında Hava Kuvvetleri Komutanı (VDV) General Andrei Serdyukov ve Güney Kuvvetler Grubu (SGF) Genel Komutanı Alexandr Dvornikov'un yer aldığı iddia edildi.


"VAHŞET İDDİALARIYLA DOLU KARİYER"

Güney Kuvvetler Grubu, Genel Komutanı Dvornikov'un muhtemelen bir süre için işgalde genel harekât komutanı olarak görev yaptığı bildirilen raporda, SGF komutanlığının yüksek olasılıkla "yolsuzluk ve vahşet iddialarıyla dolu kariyeri" olan General Sergei Surovikin'e devredileceği öne sürüldü.

General Surovikin, daha önce Suriye'de 4 yıl görev yapmıştı. 

Peş peşe Donbass'ta toprak kaybeden Ukrayna birlikleri en son Volodimir Zelenskiy'in kalemiz dediği Syevyerodonetsk'ten de çekilmek zorunda kalmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap