SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den kritik hamle! O yasayı onayladı

Putin'den kritik hamle! O yasayı onayladı

01 Mayıs 2019 Çarşamba - 20:08




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da internet güvenliğini sağlayacak yasayı onayladı.





Rusya Devlet Yasa Bilgi Sisteminde yayımlanan yasa ile dünya çapında  internet ağı altyapısında sorun olması durumunda Rusya’da internete erişimin  sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik önlemler belirleniyor.

İnternetin çalışmasına yönelik tehditlerin engellenmesini hedefleyen  düzenleme öngören yasaya göre, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle  İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) olağanüstü durumlarda ülkedeki iletişim  hizmetlerinin kullanılabilirliğini sağlayacak bir ağ izleme ve yönetim merkezi  kuracak.

Kasım ayında yürürlüğe girecek yasa ile devlet kurumları ve devlete  ait işletmelerin bilgileri internet üzerinde ayrıca bir şifreleme ile korunacak.




Bir süre önce Rusya’nın internet üzerinden olası küresel tehditlere  karşı önlemler alacağı, bu önlemlerin belirlenmesi için ülkede internetin küresel  bağlantısının bir süreliğine kesileceği belirtilmişti.

Kremlin’in böylelikle ülkede interneti küresel internet  sağlayıcılardan bağımsız bir şekilde çalışacak hale getirerek olası siber  saldırılardan korunmayı planladığı aktarılmıştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap