SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den kritik hamle! Durduracak!

Putin'den kritik hamle! Durduracak!

30 Mayıs 2019 Perşembe - 15:10




Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’nın geçerliliğini geçici olarak durdurmasına yönelik yasa tasarısını Duma’ya sunduğunu bildirdi.





İlk oturumun 18 Haziran’da düzenlenmesi planlanıyor. Federasyon Konseyi, taslağın Duma’dan kendilerine ulaşır ulaşmaz değerlendirmeye hazır olduklarını açıkladı. 
 
Bu belgenin parlamento tarafından değerlendirilmesi sürecinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Putin'i temsilen parlamentoda bulunacak. Onaylanması halinde yasa yayınlandığı gün yürürlüğe girecek. 

Ayrıca devlet başkanına bu anlaşmanın geçerliliğinin yeniden başlamasına ilişkin kararı verme hakkı tanınıyor.



 
INF ANLAŞMASI
 
ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği Lideri Mihail Gorbaçov tarafından, 1987 yılında imzalanan anlaşma, karadan havaya atılabilen ve 500 ile 5 bin 500 kilometre arasında orta menzilli nükleer füzelerin yasaklanmasını öngörüyor. Anlaşma, denizden ateşlenen füzeleri kapsamıyor.
 



Nükleer savaş tehdidini ortadan kaldırmayı hedefleyen anlaşma kapsamında, 4 yılda yaklaşık 2 bin 700 füze imha edilmişti.
 
Anlaşma sayesinde nükleer başlıklı füzeler, 30 yılı aşkın süredir Avrupa topraklarında konuşlandırılamıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap