SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den imhaya onay!

Putin'den imhaya onay!

30 Temmuz 2015 Perşembe - 13:02




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Avrupa ülkelerine ait ürünlerin Rusya sınırında imha edilmesini kapsayan anlaşmayı imzaladı.





Putin'den imhaya onay... Avrupa ülkelerine ait ürünlerin Rusya sınırında imha edilmesini kapsayan anlaşmanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından dün imzalandığı bildirildi. Kremlin Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “Rusya’ya karşı ekonomik ambargo uygulayan ülkelerine ait tarımsal ürünler, ham madde ve gıda ürünlerinin Rusya Federasyonu topraklarına giriş yapması yasaklandı. Bu ürünler 6 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Rusya sınırında imha edilmeye başlanacak” denildi. Açıklamaya göre, gıda ürünlerinin kişisel tüketim ya da üçüncü bir ülkeye nakledilmesi amacıyla alınması durumunda imha edilmeyeceği kaydedildi. Rusya hükümeti, Haziran ayında Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan ülkelerden ithal edilen mevcut gıda ürünlerinin yasaklanmasını 1 yıllığına uzatıldığını duyurmuştu. 2014 yılında yayınlanan Rusya’dan ithal edilmesi yasaklanan ürünler arasında et, balık, kümes hayvanları, deniz ürünleri, sür ürünleri, meyve ve sebzeler yer almıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap