SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin’den ilişkilerde yumuşama sinyali

Putin’den ilişkilerde yumuşama sinyali

29 Mayıs 2016 Pazar - 13:35




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük Yunanistan ziyaretinde Rusya-Türkiye ilişkileri konusunda önemli açıklamalar yaptı.





“Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz” diyen Putin, Türkiye’den yapılan bazı açıklamalara karşın Türkiye’nin hiçbir zaman özür dilemediğini belirtti. Putin, 24 Kasım’da Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin soruya ‘Rus hava kuvvetlerinin düzenli ordularla değil terörist hedeflerle savaştığı’ cevabını verdi.

‘İletişim içindeyiz’                  

Uçak krizinin ardından sert bir tutum alan Putin, Yunanistan’daki açıklamalarıyla iki ülke ilişkilerinde yumuşama mesajı verdi. Türkiye ile iletişim halinde olduklarını açıklayan Putin, “Hiçbir zaman da o noktaya gelmeyeceğini umuyorum. Ama olan oldu. Sadece uçağımız düşürülmedi. Uçağın pilotu da öldürüldü. Bu da uluslararası hukuka göre bir savaş suçu. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik.  Sözler yeterli değil. Bir şeyler yapmalılar. Ama Türkiye ile iletişim içindeyiz. İletişimde kalmanın birçok yolu var. Belli başlı adımlar bekliyoruz. Ama şimdilik hiçbir adım yok” şeklinde konuştu. Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulması ihtimaline ilişkin soru hakkında konuşan Putin, “Kürt devleti için ise bu bizim işimiz değil. Bölgedeki Kürtlere ve  hükümetlere kalmış bir mesele. Bu konuda mevkidaşlarımızla ilişki içindeyiz. Bir  barış süreci başlatmalıyız ve makul sonuca vardırmalıyız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap