SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den dünyaya savaş mesajı: ABD'nin nükleer planını bozduk

Putin'den dünyaya savaş mesajı: ABD'nin nükleer planını bozduk

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:28




Kızıl Meydan'daki Zafer Günü törenlerinde kürsüye çıkan Putin, Ukrayna'yı cehenneme çeviren kararını "Başka planları vardı, bizi dinlemediler. NATO bizim sınırlarımıza tehlike yarattı" diyerek savundu.





Rusya'nın başkenti Moskova'da, Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda Sovyet ordusu ve halkının Nazi Almanyası karşısında kazandığı zaferin 77. yıldönümü nedeniyle askeri geçit töreni düzenlendi. 

Uluslararası kamuoyu, Moskova'da düzenlenen Zafer Bayramı kutlamalarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vereceği mesajları bekliyordu.

Putin konuşmasında ABD öncülüğündeki NATO ve Batı'ya sert mesajlar verdi.

NATO'nun askeri bir operasyon başlattığını ve Rus topraklarına el koymayı hedeflediğini belirten Putin, ittifakın ülke sınırlarında tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Putin, Batı'nın, Rusya'yı dinlemek istemediğini ve başka planlarının olduğunu kaydederek, "Şimdi bütün dünyanın Ukrayna'ya en modern silahları getirdiğini görüyoruz." dedi. 


Putin, Kiev'in nükleer silah peşinde olduğunu ileri sürerek işgal hareketi için "Ukrayna'da yapmamız gerekeni yaptık, bağımsızlık için yaptık" dedi ve  “Rusya ordusu, Donbass’ta bizim insanlarımız için ve vatanımızın güvenliği için savaşıyor” diye de ekledi.

Rusya lideri, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’na karşı zafer elde eden nesille gurur duyduklarını belirtti ve “Nazizmi un ufak edenlerin anısını korumak bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna savaşının önleyici bir nitelik taşıdığını belirten Putin, "Batı, Rusya'yı işgal etmeye hazırlanıyordu. NATO sınırlarımızda gerginlik yaratıyordu. Rusya'yı dinlemek istemediler, onların başka planları vardı." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının Ruslara karşı açılan savaşı durdurmak olduğunu dile getiren Rus lider, "Bugün Donbas'ta savaşan askerlerimiz bilsin ki, onlar geleceğimizi koruyor." ifadesini kullandı.

PUTİN'İN KONUŞMASI NE ANLAMA GELİYOR?


Putin'in 9 Mayıs Zafer Günü'nde yaptığı konuşmada birçok kişi Rus liderin büyük bir duyuru yapabileceğini düşünüyordu. Ukrayna'ya resmen savaş ilan edilebileceği ve Rusya'da tam seferberlik ilan edilebileceği değerlendirilen seçenekler arasındaydı.

Ancak Rusya lideri konuşmasında beklenen duyurularından birini yapmadı.

Putin'in konuşmasının ana teması Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği askeri harekatı gerekçelendirmek üzerineydi.

Rus lider NATO ile Ukrayna'nın, Rusya sınırlarında tehditler savurduğunu ve bunun 'kabul edilemez' olduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap