SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den çok sert açıklama: Pişman olacaklar!

Putin'den çok sert açıklama: Pişman olacaklar!

21 Nisan 2021 Çarşamba - 13:58




Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, Federal Meclis’in üyelerine hitaben bir konuşma geçekleştirdi. Putin, "Rusya'ya karşı herhangi bir kışkırtıcı eylem düzenleyenler, uzun süredir hiçbir şeyden pişman olmadıkları kadar pişman olacaklar" dedi.





Son 50 yılın en büyük askeri sevkiyatının ardından Karadeniz'e devasa bir ordu yığan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve NATO'ya meydan okuyup düğmeye bastı.

Başkent Moskova’daki Manej sergi salonunda Federal Meclis üyelerine sesleniş konuşmasını yapan Putin, geçen yılın aksine bugün sanal değil, salondan canlı seslenmeyi tercih ederken, konuşmayı dinlemek için katılanlara 3 kez koronavirüs testi yaptırmaları zorunlu kılındı.

Putin'in konuşmasında Ukrayna ile yaşanan gerilim, büyükelçilik personellerinin sınır dışı edilmesi gibi diplomatik çatışma hakkında yapacağı açıklamalar merak konusu oldu. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye uçuşların da durdurulduğu Rusya'nın kararına yönelik "Koronavirüs henüz yenilmedi, virüsün yayılımını yavaşlatmak adına tüm sınırlarımız kontrol altında tutulmalıdır" diyen Putin, pandemi günlerinde kendi hayatlarını riske atarak salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına ve koronavirüse karşı aşı geliştiren bilim insanlarına da teşekkürlerini sundu.

"RUS BİLİM İNSANLARI KORONAVİRÜSTE ÇIĞIR AÇTI"


Pandeminin insanların refahını olumsuz etkilediğini belirterek, "Bu, dünyanın tüm ülkeleri için geçerli bir sorun. Ülkemizde ürünlerin fiyatları arttı. Buna karşı alacağımız önlemler öyle olmalı ki Sovyetler Birliği’nde olduğu gibi boş raflara yol açmamalı. Ürünlerin fiyatlarında uzun vadeli istikrar sağlamak adına piyasa mekanizmalarından yararlanmalıyız" derken, hükümeti de çocuklu ailelere yardım programı hazırlamakla görevlendirerek "Hükümetin ana görevi gelirleri artırmasıdır" dedi.

Rus bilim insanlarının geliştirdikleri üç güvenilir koronavirüs aşısı ile çığır açtığını belirten Putin, "Aşıların geliştirilmesi ve son yıllardaki diğer başarılar, ülkemizin büyüyen bilimsel ve teknolojik potansiyelinin doğrudan beden bulmuş halidir" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı, pandeminin ilk aylarında koronavirüs ile enfekte olmuş hastaların tedavi edildiği bir hastaneye ziyaretini hatırlatarak, "Karşımızda nasıl bir tehlike olduğunu hissetmem, kendi gözlerimle görmem gerekiyordu. Bir salgınla karşı karşıyayız, fakat bunun verdiği endişenin yanında Rusya’nın bunu aşacağına güvenim de tamdır" açıklaması yaptı. 

Putin, ülkesinde sonbahara dek koronavirüse karşı sürü bağışıklığı oluşmasını beklediklerini anımsattı ve vatandaşlara koronavirüse karşı aşı olmaları çağrısını yaptı.

"PROVOKASYONLARA CEVABIMIZ SERT OLACAK"


Rusya'nın kendi çıkarlarını uluslararası hukuk çerçevesinde korumaya devam edeceğini vurgulayan Putin, "Herhangi bir sebepten ya da hiçbir sebep yokken Rusya’yı suçlamak bazı ülkeler için bir tür spor haline geldi. Rusya, her ülke ile iyi ilişkileri olsun ister. Fakat provokasyonlara cevabımız sert olacak. Hiçbir ülkenin Rusya ile ilişkilerinde kırmızı çizgileri geçmeyeceğini umuyorum." dedi.  

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap