SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'den ABD'ye Uranyum göndermesi! Net konuştu

Putin'den ABD'ye Uranyum göndermesi! Net konuştu

14 Haziran 2023 Çarşamba - 13:52




24 Şubat 2022'den beri devam eden savaşta Putin'den yeni açıklamalar geldi. Seyreltilmiş uranyum kullanımı ile dikkat çeken sözler söyleyen Putin'in bu açıklaması ABD'nin konuyla ilgili sözlerinden hemen sonra geldi.





Aylardır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali cephe hattında tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Zelenskiy'nin 'Karşı taarruz başladı' açıklamasından sonra Ukrayna ordusu İngiltere ve Almanya'nın verdiği tanklarla Rus ordusunun üzerine yürüdü. Rusya ise bu saldırıları başarıyla geri püskürttüğünü ve yüzlerce Ukraynalı askerin öldürüldüğünü öne sürdü.

Çatışmalar son haftalarda ülkenin doğusundan güneyine kaydı. Dün Tümgeneral Sergey Goryachev'in Ukrayna'nın füze saldırısında öldüğünü Rus bloggerlar duyurdu. Kremlin ise konuyla ilgili net bir açıklamada bulunmadı.

NÜKLEER BAŞLIKLAR BELARUS'TA

Guardian'da yer alan haberde ise Putin'in 'taktik nükleer silahların' olası bir kullanımı için Belarus'a kaydırıldığı yazıldı. Lukashenko, savaş başlıklarının ABD'nin Ağustos 1945'te Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine attığı atom bombalarından üç kat daha güçlü olduğunu söyledi. 

Putin ise Rusya'nın Belarus'ta özel bir depolama tesisi inşaatını 7-8 Temmuz'da bitireceğini ve silahların kısa süre sonra konuşlandırılacağını da belirtti. Putin ayrıca 10 Belarus uçağının savaş başlıklarını taşıyacak şekilde uyarlandığını söyledi.


UKRAYNA'NIN KAYBI 10 KAT FAZLA

Putin'in dün gece saatlerinde yaptığı açıklamalar ise dünya basınında deprem etkisi yarattı. Ukrayna'nın karşı saldırısında toplam 54 tankın imha edildiğini aktaran Putin, bu tankların batıdan gelen tanklar olduğunu söyledi ve 'Ukrayna'nın insani kayıpları Rusya'nınkinden on kat daha fazla' ifadesini kullandı.


SAVAŞTA YENİ BOYUT

Putin dün Rusya'nın resmi haber ajansı olan TASS'a da önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin Ukrayna'ya nükleer başlıklı silahlar temin ettiklerinden haberleri olduğunu belirten Putin, 'Uranyumu seyreltilmiş çok sayıda mühimmatımız var ve [Ukrayna Silahlı Kuvvetleri] bunları kullanırsa, biz de aynı mühimmatı kullanma hakkını saklı tutarız' dedi.

Putin'in açıklaması, Wall Street Journal'ın ABD tarafından sağlanan Abrams tanklarını silahlandırmak için Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyum mermileri tedarik edeceğinin tahmin edildiğini bildiren bir raporun ardından geldi.


SEYRELTİŞMİŞ URANYUM NEDİR?

'Tükenmiş uranyum' diye de bilinen 'DU' kurşundan daha ağır bir maddedir. Bu madde genel olarak tanksavar silahlara karşı kullanılır. Genellikle Abrams tanklarında kullanılan DU mermileri, yüksek delme kapasiteleriyle bilinir ve önemli mesafelerde bile tankların zırhını delip geçebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap