SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin yaptırım dinlemedi: O ülkenin gazını kesti!

Putin yaptırım dinlemedi: O ülkenin gazını kesti!

01 Haziran 2022 Çarşamba - 12:29




AB'nin yaptırımlarına maruz kalan Rusya, ruble ile ödemeyi kabul etmeyen Danimarka'nın gazını kesti.





Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Batı’nın yaptırımlarına maruz kalan Rusya, ruble hesabı açmayan ülkelerin doğal gazını kesiyor.

Rus enerji şirketi Gazprom, ruble cinsi ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Danimarkalı Orsted ve Shell Energy şirketlerine doğal gaz tedariğini durdurdu.

Shell Energy’nin Almanya’ya doğal gaz satışı için sözleşmesi bulunuyor.

Gazprom dün ruble cinsinden ödeme yapmayı reddettiği gerekçesiyle Hollandalı şirket GasTerra’ya doğalgaz akışını tamamen kestiğini açıklamıştı.

Danimarka dün Rusya’dan doğal gaz alımına son verilebileceğine işaret ederken, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Macaristan’ın itirazlarını aşarak Rusya’dan ham petrol ithalatının yüzde 90 oranında azaltılması için prensipte anlaşarak Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya karşı şu ana kadarki en ağır yaptırımlar üzerinde uzlaşı sağlamıştı.


Gazprom, daha önce rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Polonya, Bulgaristan ve Finlandiya’ya doğal gaz sevkiyatını durdurmuştu.

Mart ayında doğal gaz müşterilerine ruble hesabı açmasını isteyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açmayanların gaz tedarikini keseriz tehdidinde bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap