SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin sözünü tam çevirmeyen tercümanı tersledi

Putin sözünü tam çevirmeyen tercümanı tersledi

10 Nisan 2019 Çarşamba - 12:52




Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'da düzenlenen bir foruma katıldı. Putin burada çevirisini doğru yapamayan tercümana kızdı.





Rusya'nın St Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Arktik Forumu'na katılan Rusya Devlet Başkanı Putin, burada açıklamalar yaparken tercümanın azizliğine uğradı.

'DOSTLAR' KELİMESİNİ 'PARTNERLER' OLARAK AKTARDI

Bu forumda Putin, İsveç Başbakanı Stefan Löfven'e Rusya'yla ekonomik ilişkilerin ne kadar iyi olduğundan bahsediyordu. Hata Rusya Devlet Başkanı, İsveçli işadamları için ‘dostlar' kelimesini kullandı, ancak tercüman 'dostlar' kelimesini ‘partnerler' olarak aktardı.

"O BİR HAYDUT"

Putin, bu kelimeyi tam olarak çevirmeyen çevirmene ise tepki göstererek, "Ben dostlar dedim, o ise partnerler dedi. O bir haydut." dedi.

Bu arada Rusya'da düzenlenen foruma İsveç Başbakanı Stefan Löfven, İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, Finladiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Norveç Başbakanı Erna Solberg katıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap