SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin: Rus silahlarımıza ilgi artıyor

Putin: Rus silahlarımıza ilgi artıyor

26 Nisan 2017 Çarşamba - 09:51




Suriye'yi kan gölüne çeviren Esad'a en büyük desteği veren Putin, savaşın asıl sebebinin silah satışı olduğunu yaptığı açıklama ile kanıtladı.





Suriye'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in desteğini alan Beşar Esad, Rus silahlarıyla yaklaşık 1 milyon insanı katletti. Kan gölüne çevrilen Irak, Suriye başta olmak üzere tüm ortadoğu Rusya ve ABD başta olmak üzere dünyanın önde gelen silah tacirlerinin pazar alanı haline geldi.

Bu gerçek ilk ağızdan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açık açıkdile getirildi. Putin Rus silahlarına gösterilen uluslararası ilginin giderek arttığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir askeri komisyon toplantısında yaptığı değerlendirmede, "Rus silahlarına ilgi artıyor. Bunun kanıtıysa sadece yapılan siyasal açıklamalar değil. Zira silahlarımıza ilginin arttığını görmek için imzaladığımız ve yerine getirmekte olduğumuz anlaşmaların sayısına bakılabilir" dedi.

"Rus silahlarına gösterilen ilginin artmasının sebeplerinden biri, bu silahların Suriye'deki terörist gruplara yönelik operasyonlarda etkili bir biçimde kullanılması" diye devam eden Putin, Rus silahlarına talebin artmasının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu, çünkü bunun Rusya'nın silah pazarındaki yerini güçlendireceğini ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap