SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Putin resmen savaş ilan edecek' iddialarına Kremlin'den yanıt

'Putin resmen savaş ilan edecek' iddialarına Kremlin'den yanıt

04 Mayıs 2022 Çarşamba - 15:24




Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in 9 Mayıs’ta Ukrayna’ya karşı 'resmen savaş ilan edeceği' ve 'ulusal seferberlik' hazırlığında olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.





Rusya’nın 'Zafer Günü' olarak kutladığı 9 Mayıs’ta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’ya karşı 'resmen savaş ilan edeceği' iddialarına Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin, Putin'in 'ulusal seferberlik' hazırlığında olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Söz konusu spekülasyonları 'saçmalık' olarak niteleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bunun olma ihtimali yok" dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Putin’in 9 Mayıs’ta 'seferberlik ilan edeceğini' ve Putin’in seferberliği 'Nazilere karşı birlik olma' çağrısı ile duyuracağını öne sürmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sına karşı Sovyetler Birliği'nin zaferini temsil eden 9 Mayıs tarihinin, Rusya ordusu için 'önemli bir gün' olduğunu söyleyerek Moskova yönetiminin 'bir zafer elde etmek istediğini' belirtmişti. 

'ALTERNATİFLER ARAŞTIRILIYOR'

Avrupa Komisyonu Ursula von der Leyen'in geçtiğimiz saatlerde duyurduğu yaptırım teklifine ilişkin de konuşan Peskov, Avrupa Birliği'nden gelecek olası petrol ambargosuna karşı 'alternatiflerin araştırıldığını' söyledi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap