SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin: Misket bombalarının kullanımı suç

Putin: Misket bombalarının kullanımı suç

16 Temmuz 2023 Pazar - 13:09




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin cephanede yaşadığı kıtlık nedeniyle Ukrayna’ya misket bombalarını gönderme kararı aldığını belirtti.





Rusya lideri Vladimir Putin, ABD’nin Ukrayna’ya misket bombalarını verme kararıyla ilgili olarak, “Bunu iyi yaşamdan değil, genel olarak cephanede yaşadıkları sıkıntıdan dolayı bunu yapıyorlar” yorumunda bulundu.

Ukrayna ordusunun 155 mm kalibreli mermilerden her gün 5-6 bin kullandığını, oysa ABD’nin ayda sadece 15 bin üretebildiğini söyleyen Putin, “ABD’deki mermi sayısı yetersiz. Avrupa’da da yetersiz. Misket bombalarını kullanmaktan daha iyi bir şey teklif edemediler” ifadesini kullandı.

Rus lider, “ABD idaresi, bir süre önce kendi çalışanlarının ağzından misket bombalara ilişkin değerlendirmede bulundu zaten. ABD idaresinin kendisi misket bombalarının kullanımına suç dedi. Ben de buna böyle yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap