SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin meydan okudu

Putin meydan okudu

21 Kasım 2016 Pazartesi - 14:49




NATO'nun Avrupa'da genişlemesine tepki gösteren Rusya lideri Putin, meydan okudu.





Rusya lideri Vladimir Putin, Oliver Stone'un yapımcılığını üstlendiği 'Ukrayna Yanıyor-Ukraine on Fire' isimli belgeselde uluslararası askeri örgüt NATO'yu sert şekilde eleştirdi.

NATO'nun genişlemesinde ABD'nin başı çektiğini belirterek üye ülkeleri baskıya boyun eğmekle suçlayan Putin, uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"NATO'nun genişlemesine neden tepki veriyoruz? NATO'nun aldığı kararlar bizi endişelendiriyor. Kararların nasıl alındığını biliyoruz. Bu nedenle biz de karşı önlemler almalıyız. Bir diğer deyişle, bize göre bizi tehdit etmeye başlayan bu tesisleri füze sistemlerimizin görüş alanına almalıyız. Partnerlerimizin mantığını her zaman anlamıyorum.

"İNGİLTERE RUSYA SINIRINA YERLEŞİYOR

Putin'i kızdıran en önemli adım, geçen ay İngiltere atarafından atılmıştı. Doğu Avrupa'daki varlığını artırmaya karar veren NATO, İngiltere aracılığıyla Rusya sınırına yüzlerce asker konuşlandırıyor.CNN International'ın 'Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük güç gösterisi' başlığıyla manşetten duyurduğu haberde, İngiltere'nin Romanya'ya Typhoon savaş uçaklarını da 2017'de göndereceği belirtilmişti.İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Estonya'ya 800 asker gönderileceğini doğruladı, 150 askerin ilk etapta yola çıkmasının planlandığını söyledi. Londra yönetimi, Estonya ve Romanya'daki üslere savaş uçağı, tank ve asker gönderecek.Daily Telegraph gazetesi ise, savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde Estonya'ya konuşlandırılacak askerlerin İngiltere'nin buradaki daha kalıcı askeri varlığının ilk aşamasını oluşturacağını aktarmıştı.

RUSYA'NIN YENİ FÜZESİ


Rusya'nın 2018 yılında üretime başlamayı planladığı RS-28 Sarmat adlı yeni füzesi ise, yine geçen ay dünya ile paylaşılmıştı. 'Satan 2' kod adlı füze, 11 bin kilometre menzili aşabiliyor ve taşıdığı 10 tonluk başlıkla Fransa'yı yok edebilme kapasitesine sahip.Batılı ülkelerin çatı örgütü NATO ile Rusya, pozisyonlarını keskin bir şekilde çizmiş durumda. Rusya'nın Kırım'ı ele geçirmesi ve Ukrayna ile savaşa tutuşması, tarafları daha önce de karşı karşıya getirmişti.Kaynak: Putin meydan okudu: Karşılık vereceğiz

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap