SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin masayı Bolsonaro için küçülttü! Meğer tam 5 kez...

Putin masayı Bolsonaro için küçülttü! Meğer tam 5 kez...

17 Şubat 2022 Perşembe - 12:36




Fransa ve Almanya liderlerini ağırlarken devasa bir masa seçen Putin, Bolsonaro ile arasına sadece küçük bir sehpa koydurtması dikkatlerden kaçmadı. Sebebi ise dikkatlerden kaçmadı...





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmeye Rusya- Ukrayna krizi kadar, ikilinin oturduğu dev masa da damga vurmuştu. Liderlerin oturduğu masa sosyal medyada mizah malzemesi olurken, konunun aslı bir kaç gün sonra ortaya çıktı. Macron DNA'sının Rus doktorların eline geçmesini istemediği için Rusya'da yapılacak PCR testini reddetmiş bu nedenle de liderler aralarında uzunca mesafe bulunan bir masayı tercih etmişti.

ALMAN LİDER SCHOLZ DA PCR TESTİNİ REDDETTİ

Benzer görüntüler  Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Moskova ziyaretinde de yaşandı. Tıpkı Macron gibi Scholz da PCR testini reddedip dev masaya oturmayı tercih etti.

UZUN MASA RUSYA-AVRUPA ARASINDAKİ UÇURUMU GÖSTERİYOR

Kremlin her ne kadar uzun masa tercihinin Kovid-19 önlemlerinden dolayı olduğunu iddia etse de söz konusu görüntülerin Avrupa ve Rusya'nın arasındaki mesafeyi sembolize ettiği ileri sürüldü. Batı medyasında "Putin, Macron ve dünyanın en uzun masası", "iki dünyanın boşanmasını temsil etmek istiyorsanız bu görüntü yeter" başlıkları atılırken kimileri de bu görüntüyü küçük düşürme olarak değerlendirdi.


BREZİLYALI LİDER BOLSONARO İÇİN MASA KÜÇÜLDÜ

Moskova'nın son ağırladığı devlet başkanında ise görüntüler tam tersiydi. Brezilya Devlet Başkanı  Jair Bolsonaro dün Moskova'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kremlin'de görüşen Putin ile Bolsonaro görüşmenin ardından imzaladıkları ortak bildiriyi yayımladı. Liderlerin ajanslara düşen görüntüleri ise dikkat çekiciydi Jair Bolsonaro, Putin ve yardımcıları küçük bir sehpanın çevresinde poz verdi. Liderler birbirine isteseler el sıkışabilecekleri kadar yakınlardı. Bu Avrupalı liderlerin verdiği görüntülerle tam bir tezat oluşuyor.

BOLSONARO AŞI KARŞITLIĞI İLE BİLİNİYOR! PCR TESTİ YAPTIRDI MI?

Brezilya’nın önde gelen gazetelerinden O Globo, Pazartesi günü Rusya’ya ulaşan Bolsonaro’nun, Putin ile sosyal mesafe olmadan görüşmesi için 5 kovid-19 testi yaptırdığını yazdı. Bolsonaro’nun kovid-19 testlerinden birinin Putin ile görüşmesinden 3-4 saat önce yapıldığı da kayıtlara geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap